Οικονομίδης στο μοντάζ...

Το πρώτο που αναφωνήσαμε ήταν ουάου!

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ-ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ / SHOWTIME 16.7.2013 | 12:47

 

Οταν η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου υπεύθυνη επικοινωνίας της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη μας έφερε τις φωτογραφίες από το μοντάζ, το πρώτο που αναφωνήσαμε ήταν ουάου! Η διαδικασία του μοντάζ γίνεται πια σε δυο οθόνες και όλα είναι τόοοοσο clean. (καλά μη χτυπάτε, είχα μείνει στη μουβιόλα και την ηλικία μου δεν κρύβω).

 

 

Ιδού λοιπόν ο Γιάννης Οικονομίδης με τον Γιάννη Χαλκιαδάκη εν ώρα εργασίας.

 

 

"Στη νέα μου ταινία, που τώρα βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ, κάνω ένα περίεργο, μυθιστορηματικό άνοιγμα" μας λέει ο σκηνοθέτης. "Παρόλο που έχει μια επίφαση δραματικού γκανγκστερικού φιλμ, στην πραγματικότητα πάλι για την οικογένεια μιλάω. Ξεδιπλώνω ξανά αυτή την πινακοθήκη τεράτων: άλλοι του υποκόσμου, άλλοι της φυλακής, άλλοι της πουτανιάς, άλλοι της γειτονιάς. Πιστεύω ότι είναι η εικόνα της λατινοαμερικανοποίησης της Ελλάδας, που ήδη ζούμε. Μια αρκετά ατμοσφαιρική ταινία με ένα πολύ ενδιαφέρον πρώτο επίπεδο ιστορίας, με ίντριγκα, φάτσες, πρόσωπα, καταστάσεις, χώρους, φωτογραφία. Ένας συγκερασμός "Μαχαιροβγάλτη" και "Ψυχής στο στόμα", με πιο μεγάλο άνοιγμα, αρκετά πατημένα σε ένα ρεαλιστικό επίπεδο και επεξεργασμένα μέσα από το προσωπικό μου στυλ. Τώρα δεν τους χαρίζομαι καθόλου."

 

 

Τίτλος ταινίας δεν υπάρχει ακόμα, ωστόσο γνωρίζουμε ότι θα βγεί στις αίθουσες το 2014.

Και επειδή ο Γιάννης Οικονομίδης έχει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον ιδού ως "Αθηναίος" στην LIFO από τον Χρήστο Παρίδη (ο οποίος μαθαίνουμε παίρνει μέρος και στην ταινία).

 

Στην παραγωγη συμμετεχουν οι:

Fariro House του Χρηστου Β. Κωνσταντακοπουλου, Αργοναυτες, του Παναγιωτη Παπαχατζή, The Match Factory του Michael Weber (Γερμανια), Feelgood Entertainment της Ειρηνης Σουγανιδου, η Αθηνα Ραχηλ Τσαγγαρη & ο Γιαννης Οικονομιδης.

Συμπαραγωγοί ειναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογραφου, οι Πολιτιστικες Υπηρεσιες του Υπουργειου Παιδειας & Πολιτισμου της Κυπρου, η ΕΡΤ, ενω η ταινια εχει την υποστηριξη του Ταμειου Eurimages του Συμβουλιου της Ευρωπης.

Να μη ξεχάσω τους πρωταγωνιστές: Β. Μουρίκης, Π. Ζερβός, Γ. Τσορτέκης, Γ. Γιαννόπουλος, Γ. Αναστασάκης, Β. Παπαδοπούλου, Π. Τσαπανίδου, Π. Δελατόλα, Μ. Καλλιμάνη και η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.