Γεύση 5 στάσεις για απολαυστικό street food εντός (και εκτός) Αθηνών Λαχταριστά burgers και καλοκαιρινές μακαρονάδες που αποδεικνύουν ότι το γρήγορο γεύμα δεν είναι πάντα και πρόχειρο. ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 21.5.2025
Γεύση Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γεύση Στο Talking Breads, ο Χρήστος Τάχιας σερβίρει συνταγές του κόσμου μέσα σε αφράτο βουτυρένιο ψωμί Το στριτφουντάδικο που εδώ και 7 χρόνια «μπαίνει» στα σπίτια του κόσμου μέσω του efood γράφει τη δική του ιστορία μια ζύμη τη φορά. ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
21.5.2025 Γεύση 5 στάσεις για απολαυστικό street food εντός (και εκτός) Αθηνών Λίνα Ιντζεγιάννη 21.5.2025 Λαχταριστά burgers και καλοκαιρινές μακαρονάδες που αποδεικνύουν ότι το γρήγορο γεύμα δεν είναι πάντα και πρόχειρο. ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
21.5.2025 Γεύση Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη Ζωή Παρασίδη 21.5.2025 Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20.5.2025 Γεύση Στο Talking Breads, ο Χρήστος Τάχιας σερβίρει συνταγές του κόσμου μέσα σε αφράτο βουτυρένιο ψωμί Ιωάννα Παναγοπούλου 20.5.2025 Το στριτφουντάδικο που εδώ και 7 χρόνια «μπαίνει» στα σπίτια του κόσμου μέσω του efood γράφει τη δική του ιστορία μια ζύμη τη φορά. ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
20.5.2025 Γεύση 6 all day μαγαζιά στην Αθήνα για αξέχαστες εμπειρίες The LiFO team 20.5.2025 Από νωρίς για καφέ και brunch, μέχρι αργά το βράδυ με λαχταριστά πιάτα, cocktails και ανεβασμένους ρυθμούς. Τα νέα στέκια της πόλης για όλες τις ώρες της μέρας. THE LIFO TEAM
19.5.2025 Γεύση Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης Νίκη Μηταρέα 19.5.2025 Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
18.5.2025 Γεύση Έτσι τρώμε τώρα: Οι νέες γαστρονομικές συνήθειες της Αθήνας Ζωή Παρασίδη 18.5.2025 Κι όμως, το πώς τρώμε και πώς πίνουμε έξω δεν ορίζεται μόνο από το TikTok, ή τουλάχιστον όχι ακόμα. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
17.5.2025 Γεύση 7 μεζεδοπωλεία στην Αθήνα για μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία The LiFO team 17.5.2025 Ταβέρνες, ρακάδικα και γαστροκαφενεία που τιμούν ή δίνουν νέα πνοή στις ελληνικές γεύσεις και αξίζει να επισκεφθείς. THE LIFO TEAM
17.5.2025 Γεύση Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας; Αργυρώ Μποζώνη 17.5.2025 Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές. ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
17.5.2025 Γεύση Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s Τζούλη Αγοράκη 17.5.2025 Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη στο Παλαιό Φάληρο, ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70. ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
15.5.2025 Γεύση To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόλης Ιωάννα Παναγοπούλου 15.5.2025 Χορταστικά, θρεπτικά γεύματα που φτάνουν ζεστά, γεμίζουν τον χώρο αρώματα και σου δίνουν ενέργεια για να συνεχίσεις τη μέρα σου. ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
11.5.2025 Το κρασί με απλά λόγια Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες The LiFO team 11.5.2025 Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. THE LIFO TEAM
5.5.2025 Γεύση Η τελετουργία του take away καφέ Ιωάννα Παναγοπούλου 5.5.2025 Από το κατάλληλο spot μέχρι τα συνοδευτικά σνακ και τη σχέση με τους baristas, η on the go απόλαυση μπαίνει στο μικροσκόπιο. 5 άνθρωποι της πόλης μιλούν για την αγαπημένη τους συνήθεια. ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
2.5.2025 Nothing Days Πόσο «γκουρμέ» μπορεί να είναι ο καφές και το τσάι από κόπρανα ζώων και εντόμων; M. Hulot 2.5.2025 Στον πανάκριβο καφέ από κόπρανα μοσχογαλής ήρθε πρόσφατα να προστεθεί το τσάι από κόπρανα κάμπιας. Αξίζει, όμως, αυτή η μανία με τα αφεψήματα από «γκουρμέ» περιττώματα; M. HULOT
30.4.2025 Γεύση Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του Ζωή Παρασίδη 30.4.2025 Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
27.4.2025 Το κρασί με απλά λόγια Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα The LiFO team 27.4.2025 Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού. THE LIFO TEAM
26.4.2025 Γεύση Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen Νίκη Μηταρέα 26.4.2025 Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
22.4.2025 Γεύση Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή Νίκη Μηταρέα 22.4.2025 Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
20.4.2025 Γκίκας Ξενάκης «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα» Αργυρώ Μποζώνη 20.4.2025 Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας. ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
19.4.2025 ΚΡΑΣΙ Αμπελώνες, ποικιλίες, ιστορίες: Το ελληνικό κρασί με απλά λόγια 19.4.2025 Από τη Νάξο μέχρι τη Νάουσα, η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας μαθαίνουν τα ελληνικά κρασιά μέσα από 10 podcasts.
18.4.2025 Γεύση Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης Νίκος Γ. Μαστροπαύλος 18.4.2025 Τα ευφάνταστα τσουρέκια της Λαμπρής των νησιών του Αιγαίου θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών. ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ