Ζώδια προβλέψεις
Συναστρίες

ΒΡΕΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ

Συναστρίες

ΒΡΕΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ

ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ;

Τα ζώδια από το LIFO.gr


Καλωσήρθατε στα ζώδια του LIFO.gr!

Για τους μελετητές της αστρολογίας τα ζώδια είναι 12 ενεργειακά τμήματα (ίσα μεταξύ τους) στα οποία χωρίζεται ο Ζωδιακός Κύκλος και τα θεωρούν πως κατά κάποιο τρόπο επηρεάζουν τα ανθρώπινα φαινόμενα ή συμβάντα και συχνά και τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Κάθε μέρα στο σάιτ μας, μπορείτε βλέπετε τι μας φέρνουν τα ζώδια σήμερα, οι προβλέψεις για τα οποία ανανεώνονται τα μεσάνυχτα. Έτσι, όλη τη μέρα, βρίσκονται στον αέρα οι εκάστοτε προβλέψεις, ενώ αν μπείτε ακριβώς στις 00:00 στο LIFO.gr, θα μπορείτε να μάθετε τι φέρνουν τα άστρα για τα ζώδια αύριο.

Τα ζώδια εβδομάδας δημοσιεύονται κάθε Πέμπτη στην έντυπη LIFO αλλά και στην ηλεκτρονική μας έκδοση. Μάλιστα σε ειδικές περιπτώσεις υπάρχουν και άλλες έκτακτες δημοσιεύσεις όπως τα Ζώδια των γιορτών, τα Ζώδια του καλοκαιριού κλπ.

Στο LIFO.gr εκτός από τα ζώδια με τις προβλέψεις της εβδομάδας και του μήνα θα μάθεις και για τις Συναστρίες για να δεις αν ταιριάζεις πραγματικά με το ταίρι σου...
 

Πληροφορίες για το πώς βγαίνουν τα ζώδια.
Ο Ζωδιακός Κύκλος, είναι η ζώνη του ουρανού που περικλείει τους 13 αστερισμούς που βρίσκονται επί της εκλειπτικής. Η εκλειπτική είναι η φαινομενική διαδρομή που εμφανίζει να διαγράφει ο ήλιος, σε σχέση με την (ακίνητη) θέση των άστρων, κατά τη διάρκεια του χρόνου. Μια σχετικά στενή ζώνη ή εκλειπτικός δακτύλιος περικλείει επίσης τη φαινομενική διαδρομή όλων των πλανητών, εκτός από του Πλούτωνα. Το οποίο συμβαίνει διότι στην πραγματικότητα οι τροχιές όλων των πλανητών (εκτός του Πλούτωνα) γύρω από τον ήλιο βρίσκονται επί (σχεδόν) του ίδιου επιπέδου, του λεγόμενου εκλειπτικού επιπέδου.

Αρχικά, ο Ζωδιακός Κύκλος χωριζόταν σε 12 τομείς των 30°, κάθε ένας από τους οποίους περιελάμβανε έναν αστερισμό. Το 1930, με την επίσημη υιοθέτηση των νέων ορίων των 88 αστερισμών της ουράνιας σφαίρας από την Διεθνή Αστρονομική Ένωση, εντός του ζωδιακού κύκλου εισχώρησε και η περιοχή του αστερισμού του Οφιούχου.
Σήμερα, οι αστερισμοί του Ζωδιακού είναι οι εξής:
 

 1. Κριός
 2. Ταύρος
 3. Δίδυμοι
 4. Καρκίνος
 5. Λέων
 6. Παρθένος
 7. Ζυγός
 8. Σκορπιός
 9. Οφιούχος
 10. Τοξότης
 11. Αιγόκερως
 12. Υδροχόος
 13. Ιχθύες
   

Πέρα από τους αστερισμούς του ζωδιακού κύκλου υπάρχουν και τα ζώδια.
Το πρώτο ζώδιο είναι οι Ιχθύες (οι 0 μοίρες αυτού του ζωδίου συμπίπτουν με το σημείο γ). Ο ζωδιακός κύκλος περιλαμβάνει 12 ζώδια
Η σειρά τους, στην οποία δεν περιλαμβάνεται ο Οφιούχος που βρίσκεται κάπου μεταξύ Σκορπιού και Τοξότη, είναι η ακόλουθη.
 

 1. Κριός
 2. Ταύρος
 3. Δίδυμοι
 4. Καρκίνος
 5. Λέων
 6. Παρθένος
 7. Ζυγός
 8. Σκορπιός
 9. Τοξότης
 10. Αιγόκερως
 11. Υδροχόος
 12. Ιχθύες
   

Στην ετήσια φαινομενική του κίνηση γύρω από τη Γη, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τα δώδεκα ζώδια και χρειάζεται περίπου έναν μήνα για να διανύσει κάθε ένα από αυτά. Ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρισκόταν ο Ήλιος τη στιγμή της γέννησης ενός ατόμου οι μελετητές της αστρολογίας κατατάσσουν το άτομο σε ένα ζώδιο. Για παράδειγμα αν κάποιος γεννήθηκε αρχές Οκτώβρη, που ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού, τότε "είναι" Ζυγός.

Συχνά γίνεται μία σύγχυση ανάμεσα στα ζώδια και στους "ζωδιακούς αστερισμούς". Στην πραγματικότητα, πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Τα ζώδια για τους αστρολόγους είναι άυλα ενώ οι ζωδιακοί αστερισμοί είναι υλικοί και εμφανείς στον ουρανό (οι αστερισμοί του Κριού, του Ταύρου κ.λ.π. που μπορούν να παρατηρηθούν την κατάλληλη εποχή στον νυκτερινό ουρανό).

Την εποχή που γεννιόταν η Ωροσκοπιακή Αστρολογία (περίπου πριν 2.000 χρόνια) τα ζώδια συνέπιπταν με τους ζωδιακούς αστερισμούς (πίσω από το ζώδιο του Κριού φαινόταν τότε στον ουρανό ο αστερισμός του Κριού, πίσω από το ζώδιο του Ταύρου ο αστερισμός του Ταύρου κ.ο.κ.) Εξαιτίας όμως της μετάπτωσης των Ισημεριών ολόκληρος ο Ζωδιακός Κύκλος μετακινήθηκε και πίσω από το ζώδιο του Κριού σήμερα έχει αρχίσει να μπαίνει ο ζωδιακός αστερισμός του Υδροχόου.

 

*Όλα αυτά καθημερινά στο LIFO.gr. Ζώδια προβλέψεις και χρήσιμες συμβουλές, βρίσκονται στη διάθεσή σας με ένα κλικ.

 

Συναστρίες

ΒΡΕΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ

ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ;

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ