Από την ημέρα που η μητέρα του έφυγε από τη ζωή, οι δυο τους έχουν απομακρυνθεί και το μόνο σημείο επαφής τους αποτελεί, πλέον, η συνήθεια του Γιάννη να βοηθά τον πατέρα του στο ψάρεμα και στην καλλιέργεια του κήπου τους, απ’ όπου προέρχονται και οι μοναδικοί τους πόροι.

 

Το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο, όλα πρόκειται να αλλάξουν. Ο Νικόστρατος, ένας αξιαγάπητος λευκός πελεκάνος, θα μπει στη ζωή του Γιάννη με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο και θα της δώσει ένα ολότελα νέο νόημα. Η τρυφερή σχέση που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στο φιλότιμο αγόρι και το πανέξυπνο αυτό πτηνό, θα έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στη συμπεριφορά του Δημοσθένη απέναντί του, όσο και στην καθημερινότητα ολόκληρης της μικροκοινωνίας του νησιού.

 

Καλόκαρδη, ολόφωτη και αδύναμη ταινία, με ελληνικό ντεκόρ και ξένη φιλοσοφία, γυρισμένη στη Μήλο, με ατραξιόν τον Κουστουρίτσα και έναν πελεκάνο. Πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο σενάριο που γυρίστηκε έτσι ώστε να γίνει ταινία μηνυμάτων (κακό αυτό, ειδικά όταν κάνει μπαμ το μήνυμα όταν έρχεται καταπάνω σου) που παρακαλάει για συμπάθεια.