Το Jurassic World έσπασε τα ταμεία με μισό δις $ σε 2 μέρες

Οι δεινόσαυροι επελαύνουν και σαρώνουν στους κινηματογράφους

LIFOTEAM 15.6.2015 | 16:51

 

To Jurrassic World έσπασε κάθε ρεκόρ ανοίγματος στις αίθουσες με έσοδα ύψους $500εκ. ήδη από το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής στο box office και σημείωσε το πιο επικερδές σαββατοκύριακο όλων των εποχών.

 

Η τέταρτη ταινία Jurassic Park, της οποίας παραγωγός είναι ο Steven Spielberg, το σαββατοκύριακο 12 με 14 Ιουνίου απέσπασε τουλάχιστον $511εκ. παγκοσμίως σύμφωνα με πληροφορίες από το Rentrack.


Τα περισσότερα εισιτήρια υπολογίζεται ότι έκοψε στην Αμερική, όπου περίπου $204εκ. εισπράξεις σημειώθηκαν για το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής της πολυαναμενόμενης ταινίας. Σημειώνεται πως η ταινία έχει προϋπολογισμό 150$ εκατ. δολάρια.

 

Το Jurassic World έσπασε τα ταμεία με μισό δις $ σε 2 μέρες

 

Η εγχώρια προβολή της ταινίας κέρδισε σχεδόν $60εκ. περισσότερα από όσα ήταν η αρχική εκτίμηση. Έσπασε το ρεκόρ που διατηρούσε μέχρι το 2012 η ταινία δράσης «The Avengers» με έσοδα $207εκ.

 

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι πίστευαν ότι η νοσταλγία για την πρώτη ταινία του 1993 με πρωταγωνιστές τους Sam Neill και τη Laura Dern θα απέτρεπε τους θεατές από τις κινηματογραφικές αίθουσες, τελικά σχεδόν 39% του κοινού το πρώτο σαββατοκύριακο ήταν κάτω των 25, όπως αναφέρει και το CBS.

 

Οι υπεύθυνοι της βιομηχανίας κινηματογράφου ελπίζουν πως το Jurassic World πρόκειται να ενταχθεί στο κλαμπ των ταινιών $1δις. +, μαζί με το "Furious 7"($1,51δις.) και το "Avengers"($1.36δις.) που ήδη οδηγούν αυτή την κατηγορία. Παρά την επιτυχία της, η ταινία με τους καταστροφικούς δεινοσαύρους έχει δεχθεί τόσο εγκωμιαστικές όσο και ανάμεικτες κριτικές. Στο Rotten Tomatoes έχει περίπου 70% αποδοχή, με πολλούς χρήστες να επαινούν τα οπτικά εφέ και τις ικανότητες του πρωταγωνιστή Chris Pratt.

 

Δεύτερο στην κατάταξη του box office ήρθε το "San Andreas" το θρίλερ με τον σεισμό και πρωταγωνιστή το Dwayne Johnson με $53εκ. εισπράξεις ενώ έπεται η κωμωδία της Melissa McCarthy "Spy" με $16εκ. εισπράξεις σε προβολή της στις ΗΠΑ. Η τεράστια αυτή επιτυχία της ταινίας οδήγησε πολλά stydios να μην προβούν σε προβολή νέων καλοκαιρινών ταινιών μέσα στο σαββατοκύριακο προκειμένου να αποφύγουν μια μετωπική σύγκρουση με τους δεινοσαύρους.