Το ανυπόληπτο ευρωπαϊκό animation αυτής της εβδομάδας –κάποτε βγαίνουν και δύο μαζί– μας έρχεται από την Ισπανία και λέγεται Σώσε το δέντρο. Στην ταινία κάθε δέντρο έχει από ένα ξωτικό που το προστατεύει και είναι συνδεδεμένο με αυτό. Η κόρη του δημάρχου, που είναι εθισμένη στο tablet της, μπορεί να δει τα ξωτικά. Ο δήμαρχος θέλει να καταστρέψει τα δέντρα (άρα και τα ξωτικά) και να χτίσει στη θέση τους ένα σύγχρονο πάρκο που θα έχει tablet για όλα τα παιδάκια. Α, υπάρχει κι ένας χρησμός που λέει ότι η ειρήνη θα έρθει στα δέντρα με το «τραγούδι του πρώτου μικρού» – δυστυχώς, κάποια στιγμή όντως ακούμε το τραγούδι του πρώτου μικρού.

 

Εμφανείς οι οικολογικές ανησυχίες ήδη από τον τίτλο, εμφανέστατη και η ένδεια της παραγωγής από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Θα έλεγες ότι οι δημιουργοί κάπως θα προσπαθούσαν να καλύψουν αυτή την αδυναμία με ένα-δυο ευρήματα, με μια καλογραμμένη ιστορία ίσως – λέμε τώρα. Δυστυχώς, ό,τι συμβαίνει και ό,τι ακούγεται στην ταινία θα φάνταζε αδύναμο ακόμα και για σχολική παράσταση. Το κάκιστο σκίτσο δεν βοηθά καθόλου την κατάσταση.

 

Μην τα πολυλογούμε, με το που μπήκε ο Δεκέμβρης έφερε μαζί του και το χειρότερο animation της χρονιάς. Τα μικρά παιδιά, στα οποία απευθύνεται, μάλλον θα προτιμούσαν να παίζουν με το tablet τους από το να βρίσκονται σινεμά. Οι γονείς από τον εκνευρισμό τους θα βγουν από την αίθουσα και θα θέλουν να κόψουν το πρώτο δέντρο που θα βρουν μπροστά τους ή να μεταναστεύσουν στο Οντάριο και να γίνουν ξυλοκόποι.