Ένα από τα χαρακτηριστικά των εταιριών που θεωρούνται leaders στον τομέα τους είναι η 360 προσέγγιση της κουλτούρας, της εικόνας και των στόχων τους.

 

Εμπλουτίζοντας τον ρόλο της ως κορυφαία εταιρεία ενέργειας, η ΔΕΗ επιδιώκει να ενισχύει την καλλιτεχνική ποικιλομορφία και την καινοτομία, στηρίζοντας πολιτιστικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

 

Στα πλαίσια της συνεργασίας της με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ΔΕΗ στηρίζει και τις σχετικές δραστηριότητες του φορέα που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

 

Συγκεκριμένα, εκτός από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η εταιρεία δίνει ενεργά το «παρών» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο «Σινεμά με Θέα», σε προβολές που λαμβάνουν χώρα σε εμβληματικούς χώρους της Θεσσαλονίκης και στο Evia Film Project.

 

Το Evia Film Project, το πράσινο φεστιβάλ που αναζωογονεί πληγείσες περιοχές της Εύβοιας, πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά από τις 2 μέχρι τις 6 Ιουλίου.

 

Θέτοντας στο επίκεντρο το νερό και τη σχέση μας μαζί του ως φετινή θεματική, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει δράσεις βιωσιμότητας, προβολές ταινιών, masterclasses, παιδικά εργαστήρια και ανοιχτές συζητήσεις στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα, ενώ όλες οι έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Evia Film Project: Το πράσινο φεστιβάλ της Εύβοιας επιστρέφει με την υποστήριξη της ΔΕΗ

 

Γνωστοί και αγαπημένοι δημιουργοί, κορυφαίοι επαγγελματίες του σινεμά από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν στη Βόρεια Εύβοια για να μοιραστούν με το κοινό τα μυστικά της τέχνης και της δουλειάς τους ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές συναρπαστικών που έχουν θέμα το νερό ή την έλλειψή του.  

 

Παράλληλες δράσεις όπως συναυλίες, γαστρονομικά happenings και immersive εγκαταστάσεις ολοκληρώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ, προσφέροντας μια ιδιαίτερη εμπειρία.

 

Επιπλέον, οι θεατές του 3ου Evia Film Project, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία μικρού μήκους «Υπάρχει ζωή μετά από τη φωτιά;» που γυρίστηκε με πρωτοβουλία της ΔΕΗ.

 

 

Τα γυρίσματα έγιναν τον Αύγουστο του 2021, την περίοδο που κάηκαν στη Βόρεια Εύβοια πάνω από 500.000 στρέμματα δάσους. Το καλοκαίρι του 2022 η ΔΕΗ, η οποία ορίστηκε ανάδοχος αποκατάστασης και ανέλαβε τον σχεδιασμό και την εκτέλεση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στην περιοχή.

 

Στο φιλμ, κάτοικοι και επαγγελματίες αφηγούνται τα γεγονότα του 2021 έτσι όπως τα έζησαν και μιλούν για το αύριο του τόπου τους.

 

Evia Film Project: Το πράσινο φεστιβάλ της Εύβοιας επιστρέφει με την υποστήριξη της ΔΕΗ

 

Evia Film Project: Το πράσινο φεστιβάλ της Εύβοιας επιστρέφει με την υποστήριξη της ΔΕΗ

 

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 3ου Evia Film Festival εδώ.

Οδηγός Σινεμά