Στο Netflix συγκέντρωσαν τους Ντουέιν Τζόνσον, Ράιαν Ρέινολντς και Γκαλ Γκαντό κι έστησαν μια ταινία πάνω τους, όπως τον «παλιό, καλό καιρό» που κράχτης για το κοινό ήταν ακόμα τα ονόματα στη μαρκίζα – σήμερα είναι το αναγνωρίσιμο franchise. Η ταινία που αποφάσισαν να γυρίσουν είναι ένα κοσμοπολίτικο caper. Μόνο που τα capers θέλουν κι ένα ραφινάρισμα στην κατασκευή, μια φινέτσα στην ατμόσφαιρα.

 

Με προχειρογραμμένο σενάριο, τηλεοπτική φωτογραφία –δηλαδή με μέριμνα μόνο για ό,τι βρίσκεται στο κέντρο του κάδρου‒, εξωφρενική δράση τύπου ’90s, σχεδιασμένη και μονταρισμένη παροξυσμικά αλά ’00s και κοσμοπολιτισμό εξαντλούμενο σε ένα φευγαλέο γενικό πλάνο της τοποθεσίας που επισκέπτονται οι ήρωες και μετάβαση σε έναν εσωτερικό χώρο που θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο, δουλειά δεν γίνεται.

 

Ο Ντουέιν Τζόνσον είναι σκληρός ως ήρωας δράσης (και αξιοπρεπής ως straight man), ο Ράιαν Ρέινολντς εκτοξεύει one-liners και meta-σχόλια και η Γκαλ Γκαντό δείχνει τι σημαίνει να έχεις στόφα σταρ, δηλαδή και οι τρεις κάνουν τη δουλειά για την οποία προσλήφθηκαν. Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής τούς προδίδουν.