Φόρος τιμής στον Τζορτζ Ρομέρο με μεταμεσονύχτια προβολή της Νύχτας των Ζωντανών Νεκρών στο Σινέ Ριβιέρα

Το Σινέ Ριβιέρα τιμά τον επιδραστικό σκηνοθέτη και την ταινία που καθόρισε ένα ολόκληρο κινηματογραφικό είδος

LIFOTEAM 19.7.2017 | 11:25

 

Ο Τζορτζ Ρομέρο επηρέασε με τη δουλειά του σημαντικό αριθμό νεότερων σκηνοθετών, κριτικών και θεατών ενώ η είδηση του θανάτου του στάθηκε αφορμή για μια σειρά events σε όλο τον κόσμο τα οποία έχουν σκοπό να θυμίσουν στο κοινό το πρωτοποριακό του έργο και τη συνεισφορά του στο χώρο του φανταστικού κινηματογράφου. Ο κινηματογράφος Ριβιέρα αποτίνει και αυτός τον δικό του φόρο τιμής στον επιδραστικό σκηνοθέτη με μια μεταμεσονύκτια προβολή της ταινίας «Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών», το βράδυ του Σαββάτου στη 1.15 μετά τα μεσάνυχτα.

 

Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών ήταν πρώτη ταινία της  αντίστοιχης σειράς ταινιών του Ρομέρο και εκείνγ που επέβαλε την “ανθρωποφαγική” ανάγκη των ζόμπι, καθορίζοντας με τον τρόπο της ένα ολόκληρο κινηματογραφικό είδος. Η πλοκή της ξεκινά όταν μια περίεργη ακτινοβολία καταφέρνει να επαναφέρει τους νεκρούς στη ζωή και αυτοί βγαίνουν από τους τάφους τους με σκοπό να «καταβροχθίσουν» τους ζωντανούς.

 

Η προβολή γίνεται στα πλαίσια του Midnight Express, ένα project που επιμελείται ο κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος και έχει ως σκοπό την παρουσίαση κλασικών ταινιών από το χώρο του φανταστικού σε μεταμεσονύχτιες προβολές, όπως ακριβώς δηλαδή συστήθηκαν στο ελληνικό κοινό κατά το παρελθόν. Στα πλαίσια άλλωστε αυτών των προβολών πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι η ταινία του Ρομέρο η οποία δεν είχε προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους από την εγχώρια διανομή. Η προβολή θα γίνει σε HD scan μιας p.d. κόπιας 35 χιλιοστών, ειδικά για την περίσταση.

 

Info

Σινέ Ριβιέρα: Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια. Τηλ.: 2103844827

Ώρα Έναρξης: 01:15

Οδηγός Σινεμά