Δείγμα της εμπορικής απήχησης του Ντάνι Μπουν στη χώρα του, η κατασκοπική κωμωδία The Lion στοίχισε 14 εκατομμύρια ευρώ και βασίζεται αποκλειστικά στα gags, τις μούτες και την ηθελημένη, άγαρμπη κινησιολογία που ο Γάλλος σταρ έχει εδραιώσει μετά τα απίστευτα είκοσι και πλέον εκατομμύρια θεατών που συγκέντρωσε το Bienvenue chez les Ch'tis το 2008.

 

Η ταινία, που αυτήν τη φορά δεν σκηνοθέτησε ο Μπουν, πατά στο κλασικό, πεπατημένο, αταίριαστο δίδυμο του διαταραγμένου ασθενή με τον απελπισμένο γιατρό του και, στο καλό σενάριο, στη συνεχιζόμενη αμφιβολία αν ο Λεό του Μπουν είναι μυστικός πράκτορας ή απλώς ένας ασυμμάζευτος μυθομανής.

 

Για να ξοδευτούν όλα αυτά τα χρήματα, η ταινία επιδίδεται σε θεαματικές σεκάνς αλά Επικίνδυνες Αποστολές, αν και δεν διαθέτει καν τη φινέτσα του σαφώς πιο Γάλλου πράκτορα, του OSS των Χαζαναβίσιους - Ντιζαρντέν. Έχουμε δει πλειστάκις το ιδίωμα του φαρσικού road/buddy movie, από τον βωβό μέχρι τον Ζακ Γαλιφιανάκη με τον Ρόμπερτ Ντάουνι, αλλά η υπερβολή στο σενάριο συναγωνίζεται τη χλιαρή κωμικότητα, σε σημείο να μην αρκούν οι μερικές αστείες εμπνεύσεις, κυρίως λόγω του αναμφισβήτητου ταλέντου του Μπουν στην εικόνα ενός έτοιμου να εκραγεί καθωσπρεπισμού.