To οσκαρικό ντοκιμαντέρ «Flee» σε δωρεάν προβολή στον Μικρόκοσμο στις 01/04

Θα ακολουθήσει Q & A με τον σκηνοθέτη Γιόνας Πόερ Ράσμουσεν.

Το δανέζικο Flee έγραψε πρόσφατα οσκαρική ιστορία καταφέρνοντας να είναι η πρώτη ταινία που βρέθηκε υποψήφια ταυτόχρονα στην κατηγορία της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και του Καλύτερου Animation. Δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει κανένα από τα τρία βραβεία, καθώς είχε να αντιμετωπίσει ακλόνητα φαβορί. Στη Διεθνή Ταινία είχε αντίπαλο το καταπληκτικό Drive My Car του Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, στο Ντοκιμαντέρ το Summer of Soul και στο animation την φρενίτιδα που έχει πιάσει τους πάντες στις ΗΠΑ με το Encanto

 

Η ταινία είναι υποψήφια και για το ετήσιο βραβείο LUX, μαζί με το Quo Vadis, Aida και το Great Freedom. Οι υποψήφιες ταινίες για το βραβείο παρουσιάζονται δωρεάν την ίδια ώρα σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της LUX Audience Week. Έτσι, την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 20.00 το Flee θα προβληθεί στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Q & A με τον σκηνοθέτη Γιόνας Πόερ Ράσμουσεν και το συνεργείο του σε live streaming.  

 

Αφηγητής στο Flee είναι ο Αμίν, ένας 36χρονος ακαδημαϊκός που ζει στην Δανία και ετοιμάζεται να παντρευτεί τον σύντροφό του. Ο Αμίν έφυγε από το Αφγανιστάν σε νεαρή ηλικία. Στο φιλμ εξιστορεί για πρώτη φορά την ιστορία του, που έχει ομοιότητες με τις ιστορίες πολλών προσφύγων που κατάφεραν μεν να αποκτήσουν μια καινούργια ζωή, αλλά κουβαλούν πάντα μαζί τους το τραύμα.

Για κρατήσεις θέσεων στείλτε στο mail [email protected]

 

Οδηγός Σινεμά