«Metropolis»: Τρεις DJs παίζουν πάνω από το βωβό αριστούργημα του Φριτς Λανγκ στο Ρομάντσο

To Ρομάντσο προσκαλεί τους Morah, Anatolian Weapons και τον Άλεξ Μαχαίρα (Ιn Trance '95) να σπάσουν την σιωπή στο αριστουργηματικό φιλμ επιστημονικής φαντασίας του Φριτς Λανγκ.

The LiFO team, 10.2.2022 | 13:59

To Ρομάντσο προσκαλεί τους Morah, Anatolian Weapons και τον Άλεξ Μαχαίρα (Ιn Trance '95) να σπάσουν την σιωπή στο αριστουργηματικό φιλμ επιστημονικής φαντασίας του Φριτς Λανγκ, Metropolis.

 

Μια από τις πιο κλασικές βουβές ταινίες του Γερμανικού εξπρεσιονισμού και από τις πρώτες που γυρίστηκαν στο είδος της επιστημονικής φαντασίας, το Metropolis προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1923. Συνεχίζει, όμως, να επηρεάζει μέχρι και σήμερα.  

 

Στη φουτουριστική Μητρόπολη, η κοινωνία είναι χωρισμένη ανάμεσα στην εύπορη άρχουσα τάξη και στους εργάτες. Όταν ο γιος του ιδρυτή της πόλης ερωτεύεται τη φτωχή Μαρία, την κόρη ενός εργάτη, αποφασίζει να τη βοηθήσει για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη. Το φιλμ διαρκεί περίπου δυόμιση ώρες και την μουσική επένδυση θα αναλάβουν οι τρεις καλεσμένοι. 

 

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:00, και θα είναι μόνο για καθήμενους. Στον χώρο ισχύουν τα εκάστοτε μέτρα για την μείωση της διασποράς του COVID-19. Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

Ημερομηνία: Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, 2022

Ώρα: 22:00

Είσοδος: Δωρεάν