ADVERTORIAL

 

Αρκεί να δεις την ομιλία της Καλλιόπης Μπαρλής στο TEDxTalk, που έχει συγκεντρώσει πάνω από δύο εκατομμύρια views, για να νιώσεις αυτή την αίσθηση της ηρεμίας που σου προκαλούν τα λόγια της, ενώ ταυτόχρονα οι ιστορίες της σε αναστατώνουν με έναν δημιουργικό τρόπο. Δύσκολο να περιγράψεις την εμπειρία στην οποία σε παρασύρει η βραβευμένη συγγραφέας, σκηνοθέτις και παραγωγός που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς.

 

Αναγνωρισμένη διεθνώς ως ειδική για την ανακούφιση της φοβίας, η Καλλιόπη Μπαρλής εμφανίζεται σε πολλά και διαφορετικά κανάλια (ανάμεσά τους και το ABC), απευθυνόμενη τόσο σε ενήλικες όσο και σε εφήβους, και άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, επώνυμοι και ανώνυμοι, εμπνέονται από την προσέγγισή της για να ξεπεράσουν τις φοβίες τους. Κι όταν λέμε φοβίες, δεν εννοούμε εκείνους τους φόβους που σε προφυλάσσουν από επικίνδυνες καταστάσεις και απειλητικές συνθήκες αλλά αυτά τα ακατανόητα άγχη που κάνουν τη ζωή μας πιο δύσκολη και λιγότερο απολαυστική.

 

Kalliope’s from fear to freedom

 

Με στόχο να βοηθήσει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο να απελευθερωθεί από τις αλυσίδες κάθε φοβίας του, η Καλλιόπη δημιούργησε μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο Kalliope’s from fear to freedom, εμπνευσμένη από το βιβλίο της Phobia Relief: From fear to freedom, που έχει γίνει best seller διεθνώς. Η σειρά των ταινιών της μεταδίδεται πλέον live σε Apple TV, Apple iPhone και Android Phone αλλά και σε πλατφόρμες παγκόσμιας εμβέλειας (ROKU, Amazon Prime Video, Amazon Fire Stick) ώστε να προσεγγίσει όσο το δυνατό περισσότερους θεατές που υποφέρουν από παράλογους φόβους και αναζητούν τον τρόπο να τους ξεπεράσουν και να αποκτήσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

 

Στα επεισόδια του Kalliope’s from fear to freedom παρακολουθούμε την Καλλιόπη Μπαρλής να καθοδηγεί ανθρώπους που θέλουν να ξαναβρούν την ελπίδα, αφήνοντας πίσω τους ισχυρές πεποιθήσεις που τους στοιχειώνουν. Η Rachel ξεπερνά τον φόβο για τα ύψη που καλύπτει με καταχρήσεις. Η April (γνωστό μοντέλο από το «Americas’ Next Top Model») αντιμετωπίζει τη φοβία της για τα φίδια και τελικά φτάνει στο σημείο να χαϊδεύει έναν τεράστιο πύθωνα. Η Judes, που δεν αντέχει ούτε στη σκέψη της αράχνης, καταφέρνει να κρατήσει στα χέρια της μια ταραντούλα. Η Natalie, που φοβάται τον ωκεανό, ανακαλύπτει με τη βοήθεια της Καλλιόπης τον τρόπο να ζήσει ελεύθερη, χωρίς να αγωνιά, σε όποιο σημείο της γης επιθυμεί.

 

 

Phobia Relief: From Fear to Freedom | Kalliope Barlis | TEDxWilmingtonWomen

 

Το ντοκιμαντέρ Kalliope’s from fear to freedom έχει κερδίσει ήδη περισσότερα από 30 διεθνή βραβεία, ανάμεσά τους και αυτό του καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με ανθρωπολογικό περιεχόμενο (SRFA Cannes). Η Καλλιόπη, που έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να βοηθά τους ανθρώπους να αποκτήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ξεπεράσουν αναμνήσεις που τους βασανίζουν και να απολαμβάνουν κάθε τους μέρα, θα επισκεφτεί στην Ελλάδα για μία ακόμα φορά το καλοκαίρι. Στις 5 Ιουνίου θα βρίσκεται στη Χίο για να μας παρουσιάσει από κοντά τη δουλειά της σε μια ομιλία που δεν πρέπει να χάσουμε. Αναμένουμε με χαρά και ανυπομονησία να μάθουμε για τη στάση που ενδέχεται να κάνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο, ώστε να ζήσουμε μια εμπειρία που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.

 

Παρακολουθήστε την σειρά ντοκιμαντέρ στο Apple TV+ εδώ.

Instagram: @kalliope.nyc

fromfeartofreedomtv.com

Οδηγός Σινεμά