Πνιγμένος στα χρέη και χωρίς προσανατολισμό, επιστρέφει στα θρανία, πηγαίνοντας ξανά στο πανεπιστήμιο. Εκεί θα κάνει παρέα με μια ομάδα φοιτητών που οδηγούν βέσπες, ενώ θα νιώσει μια ξεχωριστή έλξη για την καθηγήτριά του.

Ο πολιτογραφημένος Έλληνας πλέον Τομ Χανκς μιλάει για νέα ξεκινήματα στη νέα τάξη πραγμάτων, λες κι έχει στον νου του την δική μας πραγματικότητα - η Νία Βαρντάλος και ο Χανκς έγραψαν το σενάριο σ’ ένα Λος Άντζελες που θα μπορούσε να συμβαίνει και στην Αθήνα, με τα σκούτερ, τις περικοπές, την αδυναμία πληρωμής στεγαστικών δανείων και την εκποίηση υπαρχόντων.Αυτό που προτείνει είναι μια αυτοβελτίωση μέσω της μάθησης και της γνώσης, την ταπεινότητα φυσικά, και κυρίως μια αίσθηση συλλογικότητας, καθώς ο Λάρι Κράουν γίνεται μέλος μιας παρέας χαλαρών νέων που ζουν με αλληλεγγύη και διάθεση ανακύκλωσης, αμοιβαίας ανταλλαγής υπηρεσιών και αγαθών και αντί-κατανάλωσης.

Το βελούδινο ταλέντο του Χανκς να διεισδύει αβίαστα στα πιο απίθανα μέρη και να γίνεται γρήγορα συμπαθής τον βοηθάει στην ένταξη του Λάρι στην ομήγυρη, αλλά δεν κολλάει στο κομμάτι του δεσμού του με τη σνομπ, απογοητευμένη καθηγήτριά του, τη Μερσέντες, όπως την υποδύεται τυπικά η Τζούλια Ρόμπερτς. Η Περίπτωση Λάρι Κράουν είναι μια γλυκιά-επίκαιρη ταινία (σε αντίθεση με την πικρή εποχικότητα του Company Men), που βασίζεται στη χαριτωμένη γραφή της Βαρντάλος και την casual καθημερινότητα που εφάρμοσε ο Χανκς και στην πρώτη του σκηνοθεσία, το That thing you do.