Τουριστικό οδοιπορικό της Ούσι Ομπερμάγιερ στα χρόνια της σεξουαλικής επανάστασης. Η πανέμορφη αυτή κοπέλα έφυγε από την ασφυκτική και συντηρητική κωμόπολη όπου ζούσε και, λόγω της ομορφιάς και της διάθεσής της για πειραματισμό, κατέκτησε όποιον άνδρα ήθελε, από τον αρχηγό μιας κομμούνας μέχρι τον Τζάγκερ και τον Ρίτσαρντς, βάζοντάς τους μάλιστα ως και να τσακωθούν για τα τσακίρικα μάτια της. Με τη σύγχυση που επικρατούσε την εποχή των αλλαγών, άλλοι τη θεώρησαν πολιτικό πρόσωπο και άλλοι την επιτομή της γκρούπι, ενώ ουσιαστικά ήταν μια κοπέλα που ήθελε να γυρίζει και να αποφεύγει τη δέσμευση, παγιδευμένη ανάμεσα στην εξωτερική της εμφάνιση και το συντηρητισμό της ανατροφής της. Γι' αυτό και τελικά προτίμησε έναν άνδρα που προσπάθησε να της επιβληθεί και τον ερωτεύθηκε για τη μάτσο συμπεριφορά του (αλλά και για το μοδάτο πασπάλισμα της τυχοδιωκτικής φύσης του). Μοντέλο αρχικά και στη συνέχεια έρμαιο των φυγόκεντρων καιρών που εκπροσώπησε, η Ομπερμάγιερ αποτέλεσε φαντεζί αντικείμενο φωτογραφήσεων και δοξασιών, και τώρα ζει αποτραβηγμένη.

Προσωπικά θεωρώ πως η Βερούσκα είναι μακράν η πιο αντιπροσωπευτική περίπτωση Γερμανίδας που ξεκίνησε ως μοντέλο και έκανε κάτι με τη φήμη και τις εμπειρίες που απέκτησε, χρησιμοποίησε την ομορφιά της με δημιουργικό σκοπό, άφησε πιο εκτεταμένο στίγμα στην εποχή της και αργότερα, και στο φινάλε σκέφτηκε αρκετά ποια είναι και τι της συμβαίνει, ακόμη κι όταν δεν υπήρχαν παραδείγματα για να τη βοηθήσουν.

Η Ομπερμάγιερ είναι μια καθαρά γουορχολική φιγούρα, ένα εντυπωσιακό μηδέν, με το βάθος της επιδερμίδας να γίνεται σημαία της, χωρίς πάντα να το επιδιώκει η ίδια. Ίσως γι' αυτό και η ταινία 1000 μίλια έρωτα να μη μπορεί να ταξιδέψει σε ψυχικά τοπία και παραμένει εγκλωβισμένη σε περιγραφικές μεθόδους που αποφεύγουν οποιαδήποτε ανάλυση και δεν καταλήγουν σε δραματικά συμπεράσματα (με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλές ούτως ή άλλως να βγάλουμε και κάποιο νόημα για το ειδικό βάρος της κοπέλας και την κανονική της σχέση με τον εαυτό της, πέρα από τη δίνη των γεγονότων). Η Νατάλια Άβαλον είναι μια χαρά για τα κυβικά της ταινίας, πολύ όμορφη γυναίκα, όπως διαπιστώσαμε από την ολόγυμνη ερμηνεία της, και συν-τραγουδάει το ευρωπαϊκό χιτάκι του καλοκαιριού, το «Summer Wine».