Μια εβδομάδα πριν από την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ και υπό την επίβλεψη ενός Ιάπωνα πράκτορα, η έρευνα του Σόουμς τον οδηγεί σε έναν χαρισματικό τοπικό γκάνγκστερ και την όμορφη σύζυγό του, Άννα. Η γνωριμία του Σόουμς με την Άννα εξελίσσεται σε έναν παράνομο ερωτικό δεσμό όπου διακυβεύονται τα πάντα. Οι δυο τους πρέπει να δώσουν μια μάχη με τον χρόνο για να λύσουν το μυστήριο, πριν από την κατάρρευση της πόλης.

Ένα κατασκοπικό, θερμοπολεμικό (η διαμάχη μεταξύ των Ιαπώνων και των Κινέζων μαινόταν στα πρόθυρα της ανάμειξης των ΗΠΑ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο), απωανατολίτικο μελό με επικές διαστάσεις, το φιλμ μοιάζει με οριεντάλ συνάντηση της Καζαμπλάνκα με το καπαρντινάτο σύμπαν του Ντάσιελ Χάμετ - και η εκτενής voice over φλυαρία του Πολ Σόουμς από τον Τζον Κιούζακ προς επίρρωση αυτού. Η Σαγκάη δεν είναι τίποτε παραπάνω από την περιγραφή των επιμέρους στοιχείων της, μια τυπική περιπέτεια που με τον επαγγελματισμό της αναβαθμίζει έντεχνα τη μεσαία παραγωγή της.

Το ενδιαφέρον εμπορικό παρασκήνιο πίσω από την ταινία είναι πως πρόκειται για ένα προσωπικό project του γνωστού παραγωγού Μάικ Μενταβόι, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Σαγκάη. Την ιδέα υλοποίησαν οι δαιμόνιοι αδελφοί Γουαϊνστάιν και το τελικό αποτέλεσμα κατευθύνθηκε στην κινεζική αγορά. Έκανε πρεμιέρα πέρσι το καλοκαίρι στο Διεθνές Φεστιβάλ της Σαγκάης, παίχτηκε στις κινεζικές αίθουσες αποφέροντας ένα και πλέον εκατομμύρια εισιτήρια, που δεν είναι σπουδαίο αλλά όχι και κακό σκορ, έχοντας ως βασικούς πρωταγωνιστές τον Τσόου Γιαν Φατ και την Γκονγκ Λι (συν το αναγνωρίσιμο πρόσωπο του Ιάπωνα Γουατανάμπε), ενώ ακόμη δεν έχει προβληθεί στις ΗΠΑ!