ADVERTORIAL

 

Το KINO ATHENS επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, φέρνοντας μαζί του ογδόντα ανεξάρτητες ταινίες από κάθε είδος και κάθε γωνιά του κόσμου. Για όλο το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου η Τεχνόπολη και το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανοίγουν τις πόρτες τους με ελεύθερη είσοδο και θα γεμίσουν επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν αυτό το ξεχωριστό φεστιβάλ.

 

To πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες παράλληλες δράσεις, ενώ οι προβολές θα πραγματοποιηθούν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. 

 

Το KINO ATHENS επιστρέφει για 2η χρονιά

 

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα φιλοξενήσει το διαγωνιστικό κομμάτι του KINO ATHENS. Εκεί θα προβληθούν, μεταξύ άλλων, και οι υποψήφιες ταινίες για το Βραβείο Κοινού LUX 2024 που παρουσιάζεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη European Film Academy, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το δίκτυο Europa Cinemas. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και η τελετή απονομής των βραβείων, με την ειδική κριτική επιτροπή να απονέμει τα Χρυσά Ελάφια Μεγάλου και Μικρού Μήκους την Κυριακή 10 Μαρτίου.

 

portrait
Νίνα Βελιγράδη, 
καλλιτεχνική διευθύντρια

Φέτος, το KINO ATHENS περιλαμβάνει και το παιδικό τμήμα KINO JUNIOR (Σεράφειο Δήμου Αθηναίων) που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους άνω των 3 ετών. Το τμήμα είναι διαγωνιστικό, καθώς κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από παιδιά ηλικίας 7-13 ετών, θα απονείμει το βραβείο Χρυσό Ελαφάκι της Πόλης των Αθηνών.

 

Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενηθούν οι ειδικές προβολές καθώς και η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ, Europa, παρουσία της σκηνοθέτιδας Sudabeh Mortezai, ενώ στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβληθεί η ταινία Notre Corps της διάσημης ανεξάρτητης Γαλλίδας δημιουργού Claire Simon.

 

Το ΚΙΝΟ ATHENS, που υλοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, είναι μια γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου και μαζί μια γιορτή της ελεύθερης έκφρασης.

 

Το KINO ATHENS επιστρέφει για 2η χρονιά

 

Όπως αναφέρει στο εισαγωγικό του καταλόγου η καλλιτεχνική διευθύντρια Νίνα Βελιγράδη: «Σε αυτή την περίπλοκη εποχή, η σημασία της αφήγησης γίνεται ακόμα πιο ουσιαστική και το φεστιβάλ συνεχίζει να αντανακλά την ιδρυτική του αποστολή, δηλαδή τη δημιουργία ενός χώρου για καλλιτέχνες και δημιουργούς που θα παρουσιάζουν ανοιχτά το έργο τους. Ένας χώρος ελευθερίας όπου δεν υπάρχει λογοκρισία. Ένας χώρος ελευθερίας μέσω της τέχνης που δεν έχει σύνορα, είναι ουδέτερη και πολυποίκιλη».


Δες αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.kinoathens.org

Facebook: KINO Athens 

Instagram: @kinoathens

Οδηγός Σινεμά