Η Ορτανς Λαμπορί, μια γνωστή σεφ από την περιοχή Περιγκόρντ της Γαλλίας, μένει κατάπληκτη όταν ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας την καλεί να αναλάβει τη θέση της προσωπικής του μαγείρισσας. Από τη θέση αυτή θα είναι υπεύθυνη για όλα τα γεύματά του αλλά και για αυτά των ιδιαίτερων προσκεκλημένων του στο Προεδρικό Μέγαρο της Σανς-Ελιζέ.

Παρόλο τον ανταγωνισμό και τη ζήλια που έχει να αντιμετωπίσει από τα μέλη της υπόλοιπης κουζίνας, χάρη στο ατίθασο πνεύμα της η Ορτανς γρήγορα επιβάλλεται. Η αυθεντικότητα της μαγειρικής της σύντομα γοητεύει τον Πρόεδρο, αλλά οι διάδρομοι του Μεγάρου κρύβουν παγίδες...

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Ντανιέλ Ντελπές, την οποία συνάντησα τον χειμώνα που μας πέρασε σε μια επίσκεψή της στην Ελλάδα - συμφάγαμε στην ταβέρνα του Οικονόμου στα Πετράλωνα, ξετρελάθηκε με τη φάβα και κυρίως με τους εξαιρετικούς λαχανοντολμάδες και ρωτούσε αν μπορούσε να κόψει νεράντζια από τον δρόμο για να τα πάρει σπίτι της και να κάνει γλυκά. Ήταν φανερός ο δυναμισμός και η ισχυρή άποψη αυτής της γυναίκας που ήρθε σε σύγκρουση με το ανδρικό κατεστημένο του «Παλατιού». Η άνοδός της υπήρξε ξαφνική και μετεωρική, αλλά οι μέθοδοί της αδιαπραγμάτευτες. Η Κάτριν Φρο την ενσαρκώνει επιτυχώς, γιατί διαθέτει προσωπικότητα ακόμα κι όταν δεν χρειάζεται να μιλάει, διατηρώντας ευγένεια και αξιοπρέπεια. Ωστόσο, το δράμα του Κριστιάν Βενσάν, που έκοψε 1 εκατομμύριο εισιτήρια στη Γαλλία, είναι περιγραφικό και αδιάφορο, πέρα από το σχετικά ασυνήθιστο θέμα που οφείλεται στην απόφαση του Προέδρου Μιτεράν να αιφνιδιάσει με μια εκκεντρική επιλογή.