Τζέισον Κλαρκ και Μπεν Γουίσο στη νέα ταινία του Λάνθιμου

Το «The Lobster» αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ 24.10.2013 | 17:01

 

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται στο στάδιο του pre-production και, ενώ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα γυρίσματα, έχει εξάψει την περιέργεια και το ενδιαφέρον όλων των φανατικών θαυμαστών αλλά και των ορκισμένων πολέμιων του βραβευμένου Έλληνα δημιουργού του Κυνόδοντα.

 

Τζέισον ΚλαρκΜετά τις Άλπεις του 2011, ο Λάνθιμος επιχειρεί με το The Lobster το αγγλόφωνο ντεμπούτο του. «Μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου η εύρεση συντρόφου είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι που είναι μόνοι φυλακίζονται σε ένα ξενοδοχείο και έχουν 45 ημέρες προθεσμία για να βρουν το ταίρι τους, αλλιώς θα πρέπει να μεταμορφωθούν σε "ζώο της επιλογής τους" και να ζήσουν στο δάσος». Αυτή είναι η βασική σύνοψη που έχει κυκλοφορήσει για το σενάριο το οποίο συνυπογράφει ο σκηνοθέτης με τον μόνιμο συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου και για άλλη μια φορά περιμένουμε να δούμε κάτι πολύ πρωτότυπο και σουρρεαλιστικό, πιθανότατα στο πνεύμα των προηγούμενων, βραβευμένων δουλειών τους.

 

Μόλις ανακοινώθηκαν κάποια ονόματα του καστ του «Αστακού». Τζέισον Κλαρκ (Zero Dark Thirty, The Great Gatsby), Μπεν Γουίσο (Skyfall, Cloud Atlas), Λέα Σεϊντού (Η Ζωή της Αντέλ) και Ολίβια Κόλμαν (Broadchurch) έχουν συμφωνήσει για συμμετοχή στην ταινία. Απομένει να δούμε ποιους χαρακτήρες ή και ποια ζώα θα ενσαρκώσει ο καθένας τους.