Οι Proud Seniors παρουσιάζουν το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Alzheimer's A Love Story»

Ένα γκέι ζευγάρι, ο Γκρεγκ και ο Μάικλ, στη μάχη τους με τη νόσο του Αλτσχάιμερ

The LiFO team, 8.5.2018 | 11:37

Οι Proud Seniors, ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50+, παρουσιάζουν το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Αλτσχάιμερ : Μια ιστορία αγάπης» του Michael Horvich την Κυριακή 13 Μαΐου στο Booze Cooperativa.

 

Η ταινία που έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 90 διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου αποσπώντας περισσότερα από 30 βραβεία παρακολουθεί ένα γκέι ζευγάρι, τον Γκρεγκ και τον Μάικλ, στη μάχη τους με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.


Αμέσως μετά την μικρού μήκους ταινία, θα προβληθεί ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του δημιουργού ενώ στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακολουθήσουν ομιλίες για το ευαίσθητο κομμάτι της τρίτης ηλικίας στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

 

Ομιλητές & Εισηγήσεις

Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, E.Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια και τη νόσο Alzheimer.

 

Εισήγηση: Πέρα από την άνοια και την νόσο Alzheimer.

 

Ζωή Αλεξούλη, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ. Επιπλέον Έχει κάνει σπουδές Υποκριτικής στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Βασίλης Διαμαντόπουλος» στη Θεσσαλονίκη. Το βιβλίο «Παραμύθια για μεγάλα μωρά», το πρώτο βιβλίο με παραμύθια για ανθρώπους με άνοια, είναι η πρώτη απόπειρα έκδοσης δικού της πονήματος. Από το 2013 εργάζεται ως Ψυχολόγος σε πρότυπες Μ.Φ.Η, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στα ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 

 

Εισήγηση: Σεξουαλικότητα και Τρίτη Ηλικία

 

Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Γεννήθηκε στην Πλάκα της Αθήνας το 1956. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα, στο Παρίσι στη Βοστώνη και στο Λονδίνο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στα περισσότερα κανάλια ραδιόφωνα και έντυπα, και ως σύμβουλος μάρκετινγκ σε εταιρείες και πρόσωπα.

 

 

Εισήγηση: Μεγαλώνοντας Αδελφή

Στο τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Tην βραδιά συντονίζει ο Λάβδας Μιχάλης Ψυχολόγος Proud Senior Greece, Γραμμ. ΔΣ ΕΠΑΨΥ, Συνεργάτης Εταιρείας Alzheiner Αθηνών.

Επιπλέον ο κ Φουφουδάκης Ματθαίος, Εκπαιδευτικός μέσης Εκπαίδευσης και διερμηνέας Eλληνικής Nοηματικής γλώσσας έχει αναλάβει την διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

 

Info: 13/5, Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Ώρα: 20:00, Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Σινεμά