Άλλη μια σημαντική φεστιβαλική ανακάλυψη, αυτή τη φορά από το Σάντανς, έρχεται να προστεθεί στα must-see του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Το «Axolotl Overkill» συμμετέχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό του φεστιβάλ και μας μεταφέρει απευθείας στη σαγήνη της βερολινέζικης νύχτας.

 

Όπως το αμφίβιο του τίτλου της ταινίας, η δεκαεξάχρονη Μίφτι, μετά τον θάνατο της μητέρας της αρνείται να μεγαλώσει. Βιώνει ένα ηδονιστικό παραλήρημα μέσα σε αλκοόλ, ναρκωτικά και ευκαιριακό σεξ. Ερωτεύεται την αρκετά μεγαλύτερή της Άλις. Όταν η σχέση τους διακοπεί, η Μίφτι θα θελήσει να εκδικηθεί.

 

Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα που ολοκλήρωσε στα 17 της, η 24χρονη πλέον Χελένε Χέγκεμαν υπογράφει ένα σέξι και οργισμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς για την εκπληκτική φωτογραφία του Μανουέλ Ντακός.

 

Η δημιουργός αναμετριέται με σουρεαλιστικά μοτίβα και με την φόρμα του video dance εγκλωβίζοντας σε εικόνες την ένταση, τη σύγχυση και την καύλα που πλημμυρίζουν το νου και το σώμα μιας έφηβης που ζει κάθε της μέρα σα να είναι η τελευταία.

 

 

 

Ένα σέξι και οργισμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο από μια ταλαντούχα 24χρονη στις Νύχτες Πρεμιέρας

 

Info

Axolotl Overkill - Στην προβολή θα είναι παρούσα και η σκηνοθέτις

(Γερμανία, 2017)

Σκηνοθεσία - Σενάριο: Helene Hegemann

Φωτογραφία: Manuel Dacosse

Μοντάζ: Bettina Böhler

Ηθοποιοί: Jasna Fritzi Bauer, Arly Jover, Mavie Hörbiger, Laura Tonke, Julius Feldmeier, Hans Löw

 

Tο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Περισσότερα στο www.aiff.gr

Οδηγός Σινεμά