Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 7.30 μμ στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 στη Τεχνόπολη στο Γκάζι θα προβληθεί σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας το ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγ-γρέλη «Ειδομένη, η επιστροφή».

 

Τρεισήμισι χρόνια μετά, ο Νίκος Μεγγρέλης μαζί με δύο εθελοντές μέλη των Γιατρών του Κόσμου επιστρέφει στην Ειδομένη, εκεί όπου η αποστολή της ανθρωπιστικής οργάνωσης πέρασε σχεδόν έξι μήνες προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους χιλιάδες πρόσφυγες που αναζητού-σαν το όνειρο της Ευρώπης.

 

Με την απόσταση του χρόνου, οι δύο γιατροί ξετυλίγουν τις αναμνήσεις τους και περιγράφουν τα όσα βίωσαν αλλά και το πως αυτή η εμπειρία επηρέασε τη μετέπειτα ζωή τους.

 

Μετά την προβολή θα γίνει συζήτηση με το κοινό. Είναι η πρώτη φορά που το ντοκιμντέρ προβάλλεται στην Αθήνα. Εχουν προηγηθεί προβολές στα φεστιβάλ Καλαμάτας, Χαλκίδας, Χανίων και Aegean Docs.

 

Ο Νίκος Μεγγρέλης είναι δημοσιογράφος, σκηνοθέτης με περισσότερα από δέκα βραβεία σε Ελ-λάδα και εξωτερικό για τα ντοκιμαντέρ του και για την ποιότητα της δημοσιογραφικής τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής του δουλειάς. Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του «Shooting vs Shooting, Πε-θαίνοντας για την Αλήθεια» βραβεύτηκε σε πολλά φεστιβάλ (Σιτσουάν-Κίνα, Καζάν-Ρωσία, Χαλκί-δα 2 βραβεία κ.α.) Το 2012 ήταν στη βραχεία λίστα υποψήφιο στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημί-ας Κινηματογράφου.

 

Συντελεστές

Ιδέα -Σενάριο- Σκηνοθεσία:Νίκος Μεγγρέλης

Φωτογραφία: Πολυχρόνης Τσιχλάκης, Γιώργος Κυβερνήτης

Ήχος: Πολυχρόνης Τσιχλάκης

Μοντάζ- Post Production: Δημήτρης Πολυδωρόπουλος

Γραφικά- Τίτλοι: Νίκος Πολίτης

Πρωτότυπη Μουσική: Φάνης Ζαχόπουλος

Μουσική παραγωγή: Ορέστης Πετράκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νεφέλη Οικονόμου Πάντζου

Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Μήτσης

Γραμματειακή υποστήριξη/απομαγνητοφωνήσεις: Αλεξάνδρα Κορδά

Παραγωγή: Mind the Gap Ι.Κ.Ε.

Υλικά Αρχείου: Δημήτρης Πολυδωρόπουλος, Γιώργος Κυβερνήτη, Φωτογραφικό Αρχείο των Γιατρών του Κόσμου.

 

Με τη συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου.

Ευγενική υποστήριξη

SOFT ONE
Critical Publics