«Κοίτα Δίπλα»: Το αφιέρωμα στον τουρκικό κινηματογράφο και πολιτισμό ξεκινά

Μέσα από ταινίες, μουσικές παραστάσεις, μαθήματα μαγειρικής και πολλές άλλες δραστηριότητες το Libby Sacer Foundation ξανασυστήνει την Τουρκία

The LiFO team, 25.9.2017 | 16:05

 

Ένα τριήμερο αφιέρωμα με θέμα την Τουρκία ξενικά στο Θέατρο Εμπρός, γεμάτο ταινίες, μουσικές, συζητήσεις, περφόρμανς και πολλά ακόμη. Το τελευταίο τριήμερο του Σεπτεμβρίου –  Παρασκευή 29, Σάββατο 30 Σεπτέμβρη και Κυριακή 1η Οκτωβρίου – είναι αφιερωμένο στη γειτονική χώρα με πάνω από έναν τρόπους. Το φεστιβάλ είναι κατά κύριο λόγο κινηματογραφικό, αφού θα προβληθούν πάνω από 15 μικρού ή μεγάλου μήκους ταινίες, κάποιες μυθοπλασίας και κάποια ντοκιμαντέρ, όλες της τελευταίας δεκαετίας και όλες με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.

 

Κάθε μία από τις 3 μέρες, πέραν των προβολών που ξεκινούν το απόγευμα, έχει και ένα ξεχωριστό πρωινό πρόγραμμα. Από δωρεάν μαθήματα Τουρκικών για αρχάριους, μέχρι έναν ποιητικό περίπατο στα οθωμανικά κτήρια της Αθήνας, ή έναν Τούρκο μάγειρα που ανοίγει την κουζίνα του για να μοιραστεί τις συνταγές αλλά και την ιστορία του, όποια δράση κι αν διαλέξει κανείς θα «κοιτάξει δίπλα» με έναν διαφορετικό τρόπο.

 

Τα απογεύματα, το πρόγραμμα ξεκινά μετά τις 5:30, ενώ ανάμεσα στις κινηματογραφικές προβολές παρεμβάλλονται συζητήσεις με τους σκηνοθέτες που θα έρθουν στη χώρα μας για το φεστιβάλ, αλλά και με μέλη κινηματογραφικών ομάδων που σχηματίστηκαν στην Τουρκία μετά τα γεγονότα του Γκεζί. Στο φεστιβάλ περιλαμβάνονται ακόμα δύο μικρές διαλέξεις- περφόρμανς, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή οι βραδιές κλείνουν με ζωντανές μουσικές εμφανίσεις: το Σάββατο ο Τζιχάν Τούρκογλου με το σάζι του και την Κυριακή το ντουέτο οθωμανικής μουσικής beraber. Και όλα αυτά, με δωρεάν είσοδο.

 

«Κοίτα Δίπλα»: Το αφιέρωμα στον τουρκικό κινηματογράφο και πολιτισμό ξεκινά
EMEK

 

Info

Κοίτα Δίπλα: φεστιβάλ σινεμά & πολιτισμού από την Τουρκία
29 & 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου
Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή

Είσοδος Ελεύθερη

Οδηγός Σινεμά