Επετειακή προβολή του Vertigo στην ταράτσα του ιστορικού, ανακαινισμένου «Cine Άνεσις»

Την προβολή της ψηφιακά αποκατεστημένης κόπιας και το after party διοργανώνει το Flix it στη Στέγη

The LiFO team, 28.6.2018 | 14:59

Tο Flix it στη Στέγη, για την τελευταία προβολή της φετινής σεζόν, ανεβαίνει σε μια απ’ τις πιο όμορφες ταράτσες της Αθήνας, στο ιστορικό, διατηρητέο και πρόσφατα ανακαινισμένο «Cine Άνεσις Θερινός», και προβάλει το Vertigo του Άλφρεντ Χίτσκοκ στην επετειακή, για τα 60 του χρόνια, ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια (η οποία έρχεται στην Ελλάδα, αμέσως μετά την πρεμιέρα της στο 71ο Φεστιβάλ Καννών).

 

Εκτός από το πιο εμβληματικό ψυχολογικό θρίλερ στη φιλμογραφία του μεγάλου μαιτρ του σασπένς, το Vertigo του Άλφρεντ Χίτσκοκ έχει πολλές φορές συναγωνιστεί τον Πολίτη Κέιν για την πρώτη θέση στις σινεφίλ λίστες της ιστορίας του σινεμά.

 

Το 2012, μάλιστα, κέρδισε και ανακηρύχθηκε «η καλύτερη ταινία όλων των εποχών» στην πιο έγκυρη ψηφοφορία διεθνώς, αυτή του βρετανικού κινηματογραφικού περιοδικού Sight & Sound.

 

Μετά την προβολή της ταινία ο Νίκος Πετρουλάκης θα βρεθεί στα decks στο lounge party που θα ακολουθήσει ενώ όλοι θα λάβουν ένα συλλεκτικό δώρο: μία εναλλακτική αφίσα της ταινίας με την υπογραφή του εικαστικού Στέφανου Ρόκου.

 

Επετειακή προβολή του Vertigo στην ταράτσα του ιστορικού, ανακαινισμένου «Cine Άνεσις»
Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου εξετάζει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του, δηλαδή όσα μας κάνουν να μην κοιτάμε ψηλά, από φόβο να κοιτάξουμε κάτω.

 

Υπόθεση

Η ιστορία του αστυνομικού ντετέκτιβ του Σαν Φρανσίσκο Τζον Σκότι Φέργκιουσον (James Stewart), ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί πρόωρα από την ενεργό δράση, λόγω του ψυχολογικού σοκ που υπέστη κυνηγώντας έναν εγκληματία (με αποτέλεσμα να υποφέρει από υψοφοβία, ιλίγγους και κρίσεις πανικού) και της λαμπερής γυναίκας με το σκοτεινό μυστικό (Kim Novak) που παρακολουθεί και μοιραία ερωτεύεται, είναι μόνο η πρώτη επιδερμίδα της σύνθετης και βαθιά ψυχαναλυτικής πλοκής αυτού του αριστουργήματος.

 

Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου εξετάζει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του, δηλαδή όσα μας κάνουν να μην κοιτάμε ψηλά, από φόβο να κοιτάξουμε κάτω: την ανθρώπινη αδυναμία, τις φοβίες, την ψύχωση που προκαλούν οι κομβικές στιγμές στη ζωή – το σοκ του θανάτου ή η παθιασμένη αγάπη.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock

Παραγωγή: Alfred Hitchcock

Σενάριο: Alec Coppel, Samuel Taylor

Μουσική: Bernard Hermann

Φωτογραφία: Robert Burks

Μοντάζ: George Tomasini

Πρωταγωνιστούν: James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes, Tom Helmore

 

Με υπότιτλους στα αγγλικά και με υπότιτλους στα ελληνικά για κωφούς

 

Info

Cine Άνεσις Θερινός, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

Δευτέρα 9 Ιουλίου | 21:00

Εισιτήρια:

Προπώληση Φίλων: 28/06/2018 12:00

Προπώληση Κοινού: 02/07/2018 12:00

Κανονικό: 5 €

Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα, Κάτοικος Γειτονιάς: 4 €

Παρέα 10+ άτομα: 3 €

Αμεα, Συνοδός Αμεα: 4 €

Ανεργίας: 3 €

*Ο χώρος δεν είναι προσβάσιμος σε Αμέα Αμαξίδιο

Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected]

Οδηγός Σινεμά