418 ταινίες animation μικρού μήκους στο 13ο Athens Animfest

Συμμετοχές από την Ελλάδα και άλλες 51 χώρες στο παλαιότερο ελληνικό φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων

Το 13ο Athens Animfest, το παλαιότερο ελληνικό φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων, ετοιμάζεται να υποδεχθεί 418 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 51 χώρες, εδραιώνοντας με το πέρασμα του χρόνου την Αθήνα ως σημείο αναφοράς για τους απανταχού animators.


Το Athens Animfest, το διεθνές φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων της Αθήνας, έχει επιλέξει φέτος να διαγωνιστούν οι καλύτερες ταινίες πρόσφατης παραγωγής από τον χώρο του animation, αυτού του μοναδικού οπτικοακουστικού είδους τέχνης, όπου τα πάντα μπορεί να «εμψυχωθούν» και να αποκτήσουν ζωή, γεμάτη ρυθμούς, χρώμα, κίνηση και μαγεία.


Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για το Μεγάλο Βραβείο «Αθηνά» και άλλες διακρίσεις που συνοδεύονται από τον ψηφιακό «Κότινο», το κλαδί ελιάς, σύμβολο της ηθικής επιβράβευσης της προσπάθειας των νικητών.


Φετινός τιμώμενος καλλιτέχνης είναι ο Ισραηλινός Rony Oren, ενώ έχουν προγραμματιστεί τιμητικά αφιερώματα στην Πολωνία και τις άλλες χώρες του Βίζεγκραντ. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί έκθεση των φοιτητών του Εργαστηρίου Χαρακτικής και Animation, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μιχάλη Αρφαρά.


Για δεύτερη φορά στην ιστορία του, το Athens Animfest φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Κινούμενα Σχέδια και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση», που περιλαμβάνει την προβολή πέντε ταινιών. 

 

Το ειδικό αυτό αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Σινέ Δράση», το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:15, στην αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος στα Βριλήσσια.


Το Athens Animfest θα διεξαχθεί σε δώδεκα διαφορετικούς χώρους, ενώ για την πραγματοποίησή του συνεργάστηκαν η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Σινέ Δράση» και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.


Οι Αθηναίοι κινηματογραφόφιλοι, όλων των ηλικιών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, με ελεύθερη είσοδο, ταινίες που συνδυάζουν ποικίλες τεχνικές, αισθητικές και νοηματικές αναζητήσεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα των ενδιαφερόντων τους.

 

 


Info:

13ο Athens Animfest

15 - 18 Μαρτίου 2018

Πρόγραμμα: https://athensanimfest.eu/2018/gr/schedule/

Είσοδος ελεύθερη

Τα σχολεία και οι δομές φιλοξενίας προσφύγων που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις δωρεάν πρωινές προβολές, μπορούν να επικοινωνούν με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων στο 210 7293691 & 6944227740 ή και με ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected]

Οδηγός Σινεμά