Το 1983 στην Βικτόρια της Αυστραλίας, ο πρόσχαρος, αφελής και ελαφρώς αργόστροφος Ρέυ συµφωνεί για χάρη του φίλου του Γκάβιν, ο οποίος ειναι πρωτοπαλίκαρο του τοπικού µαφιόζου Πατ, να γίνει «βαποράκι» διακινώντας ηρωίνη από την Μπανγκόκ στην χώρα του.

 

Καταπίνει τις ειδικές κάψουλες, αλλά στην επιστροφή του στην Αυστραλία, ο Ρέυ κατά τον τελωνειακό έλεγχο στο αεροδρόµιο, συλλαµβάνεται και καταλήγει να κρατείται από την αστυνοµία. Οι ντετέκτιβ Τζον Κροφτ και Λες Πάρις τον µεταφέρουν στο ξενοδοχείο του αεροδροµίου – που σύµφωνα µε τη νοµοθεσία µπορούν να τον κρατήσουν για 7 ηµέρες, χωρίς να του απαγγείλουν κατηγορίες- και απλά σχεδιάζουν να περιµένουν τα ναρκωτικά να εξέλθουν απ' το σώµα του, αφήνοντας τη φύση να ακολουθήσει την πορεία της...

 

Όµως, ο Ray είναι αποφασισµένος να κρατηθεί πάση θυσία αψηφώντας τις σωµατικές λειτουργίες του και το κυνήγι της αστυνοµίας, των γκάνγκστερς και της µητέρας του, ενώ όλοι βρίσκονται στο κατόπι αυτής της ανθρώπινης «ωρολογιακής βόµβας». Η αντίστροφη µέτρηση έχει αρχίσει!