«Σινεμά ο Σταθμός» με πρώτη «στάση» στο παλιό μηχανοστάσιο του Πειραιά

Η αφετηρία αυτής της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 21.00, στο παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, έναν ιστορικό και σημαντικό χώρο, που πλέον στεγάζει το νέο Σιδηροδρομικό Μουσείο.

The LiFO team, 8.6.2021 | 09:21

Ένα παλιό μηχανοστάσιο και 4 ιστορικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά και υποδέχονται ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

 

Οι παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Πάτρα και Μεσολόγγι ζωντανεύουν ξανά, για ένα μόνο βράδυ, και μετατρέπονται σε θερινό σινεμά, προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες από τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο.

 

Η αφετηρία αυτής της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 21.00, στο παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, έναν ιστορικό και σημαντικό χώρο, που πλέον στεγάζει το νέο Σιδηροδρομικό Μουσείο. Στην ιδιαίτερη αυτή τοποθεσία, έναρξη των προβολών θα κάνει η ταινία Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη, σε avant premiere, παρουσία του σκηνοθέτη!

 

Το Digger, που βραβεύτηκε στο 70ο Φεστιβάλ Βερολίνου, είναι ένα σύγχρονο ελληνικό γουέστερν, με φόντο την άγρια ελληνική φύση και παίζουν οι: Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας, Βασίλης Μπισμπίκης, Σοφία Κόκκαλη, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Μαριάνθη Παντελοπούλου κ.ά..

 

Χορηγοί της δράσης «Σινεμά ο Σταθμός», είναι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η FIX Hellas και η ενέργεια τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με την επιλογή των πόλεων να βασίζεται στον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στο ιστορικό γεγονός της επανάστασης του 1821.

 

Σημαντικοί αρωγοί στην υλοποίηση της δράσης είναι ο ΟΣΕ και η ΓΑΙΑΟΣΕ.

 

Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, η είσοδος στον χώρο της προβολής θα πραγματοποιηθεί μόνο με προσκλήσεις, οι οποίες έχουν εξαντληθεί.

 

Info:

Μουσείο Σιδηροδρόμου, Υμηττού 43, Λεύκα Πειραιάς

 

Για το πρόγραμμα των προβολών στις υπόλοιπες πόλεις θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.  

Οδηγός Σινεμά