Οι Επικίνδυνες Σχέσεις σε δωρεάν προβολή στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Νέα τοποθεσία για το 9ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας.

The LiFO team, 28.6.2019 | 17:00

Σε νέα τοποθεσία, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, το 9ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας προβάλλει, με δωρεάν είσοδο, τις Επικίνδυνες Σχέσεις του Στίβεν Φρίαρς.


Η μαρκησία ντε Μερτέιγ και ο εραστής της υποκόμης Βαλμόν επιδίδονται σε σκανδαλώδεις μηχανορραφίες ενορχηστρώνοντας ερωτικές παγίδες στους κόλπους της γαλλικής αριστοκρατίας. Όταν όμως η ερωτική επιθυμία ορίζει τα παιχνίδια εξουσίας, κανείς δεν μένει αλώβητος.


Το σαρωτικό ερμηνευτικό τρίγωνο των Γκλεν Κλόουζ, Τζον Μάλκοβιτς, Μισέλ Φάιφερ βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της υποδειγματικής διασκευής του Στίβεν Φρίαρς στο επιστολικό μυθιστόρημα του Σοντερλό ντε Λακλό.


Το τολμηρό βιβλίο, που χαρακτηρίστηκε ως έργο «εξοργιστικής ανηθικότητας» όταν πρωτοεκδόθηκε το 1782, γίνεται στα χέρια του Φρίαρς και του σεναριογράφου Κρίστοφερ Χάμπτον (ο ίδιος ήταν υπεύθυνος και για την επιτυχημένη θεατρική διασκευή του) ένα κινηματογραφικό κομψοτέχνημα.


Επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ (μεταξύ των οποίων Α' και Β Γυναικείου ρόλου για τις Κλόουζ, Φάιφερ) και τρία κερδισμένα βραβεία (Διασκευασμένου Σεναρίου, Κοστουμιών, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης) για μία από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του '80.

 

Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς
Πρωταγωνιστούν: Γκλεν Κλόουζ, Τζον Μάλκοβιτς, Μισέλ Φάιφερ, Κιάνου Ριβς, Ούμα Θέρμαν
Διάρκεια: 119'

 

Info
Σάββατο 29 Ιουνίου
Ώρα: 21:30
Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Οδηγός Σινεμά