Ο κινηματογράφος Ανδόρα ανοίγει ξανά

Μετά από επτά χρόνια η ανακαινισμένη Ανδόρα επιστρέφει στους Αμπελοκήπους

The LiFO team, 28.2.2018 | 14:07

Από την Πέμπτη 1η Μαρτίου, η Ανδόρα ξεκινά και πάλι να λειτουργεί στην οδό Σεβαστουπόλεως, στη σινεφίλ περιοχή των Αμπελοκήπων.

 

Η Ανδόρα λειτούργησε από το 1966, με δυο διακοπές: μία πρόσκαιρη το 1977-1978 και μια μεγαλύτερη το 1985-1991, σε ένα τμήμα της οποίας είχε μετατραπεί σε θέατρο. Έκλεισε στο τέλος της σεζόν του 2011*.

 

Μετά από επτά χρόνια απουσίας και πλήρως ανακαινισμένη, η ολοκαίνουργια Ανδόρα επιστρέφει τώρα με πολυβραβευμένες ταινίες της πρόσφατης παραγωγής, αλλά και προσεκτικά επιλεγμένα αφιερώματα και σπάνιες ειδικές προβολές.

 

Αναπαυτικά καθίσματα, σύγχρονες εγκαταστάσεις και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ήχου και εικόνας την καθιστούν μία από τις πιο άρτιες τεχνικά αίθουσες της Αθήνας, με χωρητικότητα 300 ατόμων.  

 

Η Ανδόρα ανοίγει τους προβολείς της, την Πέμπτη 1η Μαρτίου με την νέα ταινία του σκηνοθέτη Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, «Το Σπίτι Δίπλα στη Θάλασσα».

 

Το πρόγραμμα της για τις επόμενες εβδομάδες, περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες ταινίες της φετινής χρονιάς όπως το «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν (Βραβείο Σκηνοθεσίας – Φεστιβάλ Βενετίας), το «Barbara» του Ματιέ Αμαλρίκ (Βραβείο Ποιητικής Αφήγησης –  Φεστιβάλ Καννών), «Η Μεγάλη Νύχτα του Φρανσίσκο Σανκτις» των Φρανσίσκο Μάρκες & Αντρέα Τέστα (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Φεστιβάλ του Μπουένος Άιρες / BAFICI), «Μαργκεριτ Ντυρας: Η Οδύνη» του Εμανουέλ Φινκιέλ (Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν) και «Το Ατελιέ» του Λοράν Καντέ  (Φεστιβάλ Καννών).

 

*Τα ιστορικά στοιχεία προέρχονται από τη μελέτη του Δημήτρη Φύσσα, «Τα Σινεμά της Αθήνας 1896-2013 – Ιστορίες του Αστικού Τοπίου» (Αθήνα, 2013).

 

Info

Κινηματογράφος Ανδόρα

Σεβαστουπόλεως 117, Αμπελόκηποι – ΜΕΤΡΟ σταθμός Πανόρμου

Τηλ: 210 6980796 | Mail: [email protected]