Έρχεται το σίκουελ του "Blade Runner"

Θα αντικαταστήσει ο Κρίστοφερ Νόλαν τον Ρίντλεϊ Σκοτ στη σκηνοθεσία;

LIFOTEAM 4.12.2014 | 17:15

 

 

Το σίκουελ του Blade Runner είναι ένα πρότζεκτ που συζητιέται εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, αλλά από ό, τι φαίνεται έφτασε η στιγμή να γίνει πραγματικότητα. Σε συνέντευξή του στο Variety, ο σκηνοθέτης του sci-fi αριστουργήματος του 1982, Ρίντλεϊ Σκοτ, επιβεβαίωσε τις φήμες ότι η προ-παραγωγή της ταινίας θα ξεκινήσει του χρόνου και ο Χάρισον Φορντ θα επιστρέψει στον εμβληματικό του ρόλο ως ντετέκτιβ Ρικ Ντέκαρντ.

 

Δυστυχώς ο Σκοτ θα εκτελέσει μόνο χρέη παραγωγού του σίκουελ και δεν θα βρεθεί στη σκηνοθετική καρέκλα. Το σενάριο έχουν αναλάβει o ίδιος ο Σκοτ μαζί με τον συν-σεναριογράφο της ορίτζιναλ ταινίας, Χάμπτον Φάντσερ, ο οποίος είχε διασκευάσει το έργο του Φίλιπ Ντικ Do Androids Dream of Electric Sheep?. "Συζητήσαμε σε βάθος για το τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια συνέχεια και καταλήξαμε σε μια ιστορία σχετική με την αρχική - ο Χάρισον θα εμφανίζεται στην τελευταία από τις τρεις ενότητες".

 

Έρχεται το σίκουελ του "Blade Runner"
Ο Φορντ με τον σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ στα γυρίσματα της πρώτης ταινίας

 

Όταν το σχέδιο άρχισε να συζητιέται πριν από τρία χρόνια, ο executive producer Μπαντ Γιόρκιν είχε δηλώσει ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν θα ήταν η ιδανική επιλογή για να αντικαταστήσει τον Σκοτ στη σκηνοθεσία. Μετά την επιτυχία του Interstellar, θα δεχθεί άραγε ο οραματιστής σκηνοθέτης να ασχοληθεί με το σίκουελ που όλοι περιμένουν;