Διαγωνισμός Logan: Ο Χιου Τζάκμαν επιστρέφει ως Γουλβερίν και φέρνει δώρα

Συλλεκτικά T-shirts, μπρελόκ και metal posters

 

Είναι 2029. Οι μεταλλαγμένοι έχουν εξαφανιστεί - σχεδόν. Ένας απομονωμένος, μελαγχολικός Λόγκαν περνάει τις μέρες του πίνοντας σε ένα κρησφύγετο στα σύνορα του Καναδά και βγάζοντας τα προς το ζην ως οδηγός προς ενοικίαση. Οι εξορισμένοι σύντροφοί του είναι ο Κάλιμπαν και ο Καθηγητής Ξαβιέ, ο οποίος υποφέρει από ολοένα και αυξανόμενες επιληπτικές κρίσεις. Οι προσπάθειες του Λόγκαν να κρυφτεί από τον κόσμο και την ίδια του την κληρονομιά τελειώνουν απότομα, όταν εμφανίζεται μία μυστηριώδης γυναίκα με ένα περίεργο αίτημα: ο Λόγκαν πρέπει να προστατεύσει μία νέα κοπέλα από τον εγκληματία Ντόναλντ Πιρς. Πολύ σύντομα, ο Λόγκαν χρειάζεται να ξαναβγάλει τα... νύχια του προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σκοτεινές δυνάμεις κι έναν κακοποιό από το παρελθόν του, σε μια αποστολή ζωής και θανάτου, μία αποστολή που θα εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

 

Λίγο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Βερολίνου, όπου απέσπασε αρκετές ενθουσιώδεις κριτικές, έρχεται το καθοριστικό κεφάλαιο στην κινηματογραφική ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες που δημιουργήθηκαν ποτέ, σκηνοθετημένο και αυτό από τον σκηνοθέτη του Γουλβερίν, Τζέιμς Μάνγκολντ (Walk the Line, 3:10 to Yuma).

 

Ο Χιού Τζάκμαν έφερε για πρώτη φορά την ηλεκτρισμένη ενέργεια του μεταλλαγμένου Γουλβερίν το 2000, με την ταινία «X-Men» σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ. Από τότε, ο διάσημος ηθοποιός έχει υποδυθεί τον Γουλβερίν 10 φορές στη μεγάλη οθόνη. Αυτή τη φορά όμως, ο Τζάκμαν είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει κάτι εντελώς διαφορετικό με τον χαρακτήρα του Λόγκαν.

 

«Θέλαμε κάτι εντελώς διαφορετικό, πολύ φρέσκο και πολύ ανθρώπινο», λέει ο Τζάκμαν, «επειδή μου φαίνεται ότι η δύναμη των X-Men και του Γουλβερίν βρίσκεται περισσότερο στην ανθρώπινη υπόστασή τους παρά στην υπερδύναμή τους. Αυτή τη φορά ήθελα να δω περισσότερο την καρδιά αυτού του χαρακτήρα, παρά τα νύχια του...».

 

Διαγωνισμός Logan: Ο Χιου Τζάκμαν επιστρέφει ως Γουλβερίν και φέρνει δώρα

 

Ο Τζάκμαν είχε εντοπίσει την ανθρωπιά του Λόγκαν, κάτω από τον τραχύ και βαθιά πληγωμένο χαρακτήρα του, από την αρχή. Αλλά με αυτή τη μοναδική, απόλυτα συγκινητική του ερμηνεία, ο ηθοποιός καταφέρνει να κλείσει τον κύκλο αυτού του δύστροπου, μοναχικού χαρακτήρα, προσδίδοντάς του τα στοιχεία εκείνα που τον καθιστούν ανθρώπινο: τη βαθιά πίστη απέναντι στους συντρόφους του και τη διάθεσή του να θυσιάσει τα πάντα για τα πιστεύω του.

 

Φυσικά, τόσο ο Τζάκμαν όσο και ο Μάνγκολντ, είχαν ήδη οδηγήσει τον χαρακτήρα του σε νέες, μακρινές περιοχές, με την ταινία Γουλβερίν του 2013. Η ταινία αγαπήθηκε από τους κριτικούς, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, επειδή εστίασε κυρίως στην εσωτερική διαμάχη του Λόγκαν, παρά σε εντυπωσιακές σκηνές δράσης. «Σκεφτόμασταν με τον Χιού ότι, εάν επρόκειτο να ασχοληθούμε ξανά με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, θα θέλαμε να τον κάνουμε πιο προσιτό, να δημιουργήσουμε μια ιστορία βασισμένη πάνω στον χαρακτήρα του, να εξερευνήσουμε τους φόβους και τις αδυναμίες του, να βρούμε το ανθρώπινο στοιχείο του», σχολιάζει ο Μάνγκολντ.

 

Στα πλαίσια της κυκλοφορίας της ταινίας στους κινηματογράφους, η Odeon και το Lifo.gr προσφέρουν συλλεκτικά δώρα (T-shirts, μπρελόκ και metal posters) από την ταινία. Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό στείλτε mail στο [email protected] με τίτλο «Λόγκαν» και στο κείμενο το ονοματεπώνυμο, το κινητό σας τηλέφωνο και την περιοχή σας μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

 

Διαγωνισμός Logan: Ο Χιου Τζάκμαν επιστρέφει ως Γουλβερίν και φέρνει δώρα

 

Διαγωνισμός Logan: Ο Χιου Τζάκμαν επιστρέφει ως Γουλβερίν και φέρνει δώρα

 

Διαγωνισμός Logan: Ο Χιου Τζάκμαν επιστρέφει ως Γουλβερίν και φέρνει δώρα

 

Η ταινία Logan κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 2 Μαρτίου από την Odeon.

Οδηγός Σινεμά
 
 
 
 
Τάσος Μελεμενίδης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Σπούδασε Πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, βρήκε όμως στο δρόμο του το σινεμά για το οποίο άρχισε να γράφει δειλά το 2006. Σήμερα ψάχνει εμμονικά ταινίες μέσα σε ταινίες στο FilmsInFilms και αρθρογραφεί, κυρίως διαδικτυακά, για το αγαπημένο του αντικείμενο.