Αυτή είναι η αφίσα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Οι Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν από τις 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου

LIFOTEAM 29.7.2017 | 17:39

Αυτή είναι η αφίσα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

 

Οι Νύχτες Πρεμιέρας, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας, επιστρέφουν για 23η χρονιά στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού τους, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2017. Το κέντρο της Αθήνας θα μεταμορφωθεί και φέτος σε μία δεκαήμερη κινηματογραφική γιορτή, με τις πιο συζητημένες πρεμιέρες της χρονιάς, αφιερώματα, μουσικά φιλμ, την καλύτερη σοδειά των ετήσιων ντοκιμαντέρ αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, πάρτι, ειδικές προβολές και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Την αφίσα της φετινής διοργάνωσης επιμελήθηκε ο γραφίστας και εικονογράφος Βασίλης Μέξης, ο οποίος έχει επιμεληθεί επίσης τις αφίσες των 6ου και 7ου Athens Open Air Film Festival και των 22ων Νυχτών Πρεμιέρας. 

 

Η αφίσα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με τα λόγια του δημιουργού της: «Φαντάσου τον εαυτό σου στο σπίτι, ένα βράδυ του Σεπτέμβρη και το post-summer depression στα κόκκινα. Δεν έχεις τι να κάνεις αλλά κάπου μέσα στο σκοτάδι ένα ζεστό φως σε προσκαλεί να το ακολουθήσεις. Μην ανησυχείς, είναι το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φως της Αθήνας το οποίο, για καλή σου τύχη, κατάφερα να το πλησιάσω και να το αποτυπώσω στην φετινή αφίσα των Νυχτών Πρεμιέρας. Θα καταλάβεις, λοιπόν, ότι πρόκειται για αυτό, καθώς μέσα από την κλασική αρχιτεκτονική του, θα διακρίνεις τη φιγούρα ενός διαχρονικού, αθηναϊκού, νυχτόβιου πλάσματος. Ψάχνει για άλλα νυχτόβια (και μη) πλάσματα προκειμένου να τα συνοδεύσει σε ένα δεκαήμερο κινηματογραφικό πάρτι στο κέντρο της πόλης. Είναι στο χέρι σου να το ακολουθήσεις και να ανάψεις μαζί του τους προβολείς του Φεστιβάλ, φωτίζοντας τα φθινοπωρινά σου βράδια με μοναδική κινηματογραφική λάμψη».

 

Το φετινό πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί στη Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017. Έως τότε συνεχίζονται οι δωρεάν προβολές του 7ου Athens Open Air Film Festival, στις πιο όμορφες γωνιές όλης της Αθήνας.

 

 

Οδηγός Σινεμά