Τυφώνας Μίλτον: Οι αποζημιώσεις μπορεί να φτάσουν τα $60 δισ.

Τυφώνας Μίλτον: Facebook Twitter
Εικόνες καταστροφής μετά το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον / EPA
0

«Πονοκέφαλο» αναμένεται να δημιουργήσουν στις αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες, τα υπέρογκα ποσά των αποζημιώσεων μετά τον σαρωτικό τυφώνα Μίλτον.

Αμερικανοί αναλυτές λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα Μίλτον από τη Φλόριντα, εκτιμούν πως θα μπορούσε να «κοστίσει» από 30 μέχρι και 60 δισεκατομμύρια δολάρια στις ασφαλιστικές εταιρείες. Σημειώνεται ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθούν οι ζημιές από τον τυφώνα, καθώς τις τελευταίες μόνο ώρες υποχωρούν τα νερά και γίνεται εμφανής η έκταση της καταστροφής.

Η εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης Morningstar DBRS, πριν ο τυφώνας Μίλτον φτάσει στην ακτή της Φλόριντα αργά το βράδυ της Τετάρτης, ανέφερε πως οι απώλειες του ασφαλιστικού κλάδου από τον Μίλτον, θα μπορούσαν να κυμανθούν από 60 έως και 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εκτιμήσεις αυτές, τοποθετούσαν τον Μίλτον στο επίπεδο του φονικού τυφώνα Κατρίνα το 2005.

Σημειώνεται ότι ο τυφώνας Κατρίνα είχε τις μεγαλύτερες οικονομικές ασφαλιστικές απώλειες που σημειώθηκαν ποτέ από τυφώνα. Η δεύτερη μεγαλύτερη «ζημία» προήλθε από τον τυφώνα Ιαν το 2022, οδηγώντας σε ζημίες ύψους περίπου 60 δισ. δολαρίων.

Εάν οι οικονομικές απώλειες φτάσουν το ποσό των 100 δισ. δολαρίων, ο τυφώνας Μίλτον θα «ισοφαρίσει» τις οικονομικές απώλειες που προκάλεσε ο τυφώνας Κατρίνα, με τους αναλυτές να επισημαίνουν πως η επίπτωση αυτή για τον ασφαλιστικό κλάδο θα είναι σημαντική αλλά όχι και καταστροφική.

Με πληροφορίες από Sky News

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM