H «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα: «Δεν θα ξαναγίνει ταινία σαν αυτή»

H «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα: «Δεν θα ξαναγίνει ταινία σαν αυτή» Facebook Twitter
Ο Ματ Ντέιμον είναι ο Οδυσσέας του Νόλαν
0

Μετά από έξι μήνες γυρισμάτων σε διάφορες τοποθεσίες ανά τον κόσμο, ολοκληρώθηκε η παραγωγή της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν, «Οδύσσεια». 

Την είδηση γνωστοποίησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του φιλμ, Σαμάνθα Ένγκλεντερ, μέσω ανάρτησής της στο Instagram, σύμφωνα με το Maxblizz.

H «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα: «Δεν θα ξαναγίνει ταινία σαν αυτή» Facebook Twitter
Το ποστ για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της «Οδύσσειας»

Η ταινία, κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου έπους του Ομήρου, γυρίστηκε σε εντυπωσιακές τοποθεσίες σε Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Μαρόκο, Σκωτία, Ισλανδία και στη Σαχάρα, ενώ οι τελευταίες σκηνές πραγματοποιήθηκαν στο Λος Άντζελες.

Με προϋπολογισμό περίπου 250 εκατ. δολάρια, είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX, υπό τη διεύθυνση φωτογραφίας του Χόιτε Βαν Χοϊτέμα.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Οδυσσέα εμφανίζεται ο Ματ Ντέιμον, πλαισιωμένος από τον Τομ Χόλαντ ως Τηλέμαχο, την Αν Χάθαγουεϊ ως Πηνελόπη, τη Zendaya ως θεά Αθηνά, τον Ρόμπερτ Πάτινσον ως Ερμή και τη Σαρλίζ Θερόν ως μάγισσα Κίρκη. Το καστ συμπληρώνουν οι Λουπίτα Νιόνγκο, Τζον Μπέρνθαλ, Μία Γκοθ, Μπένι Σάφντι, Σαμάνθα Μόρτον, Κόρεϊ Χόκινς, Έλιοτ Πέιτζ, Χίμες Πατέλ, Τζον Λεγκουιζάμο, Γουίλ Γιουν Λι, Ράφι Γκαβρόν, Σάιλο Φερνάντεζ, Νικ Ε. Ταραμπέι και Τζέσι Γκαρσία.

H «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα: «Δεν θα ξαναγίνει ταινία σαν αυτή» Facebook Twitter
Η πρώτη επίσημη αφίσα της ταινίας

Ο Νόλαν υπογράφει τόσο τη σκηνοθεσία όσο και το σενάριο, ενώ συμμετέχει στην παραγωγή μαζί με τη σύζυγό του, Έμα Τόμας, μέσω της εταιρείας Syncopy.

Ο συντονιστής κασκαντέρ, Τζέιμς Νιούμαν, χαρακτήρισε την ταινία «το έπος όλων των επών», τονίζοντας πως «δεν θα ξαναγίνει ταινία σαν αυτή».

Η «Οδύσσεια» θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Universal Pictures στις 17 Ιουλίου 2026.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM