Η τελευταία ταινία της Ρόμυ Σνάιντερ στο Ινστιτούτο Γκαίτε

«Η περαστική του Σαν Σουσί» προβάλλεται με δωρεάν είσοδο

The LiFO team, 1.3.2018 | 14:40

Την τελευταία ταινία που γύρισε η Ρόμυ Σνάιντερ θα προβάλει το Goethe-Institut Athen στις 5 Μαρτίου στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο.

 

Η αγαπημένη Αυστριακή ηθοποιός μετά από μια σύντομη ζωή 43 ετών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών χαπιών, σε συνδυασμό με αλκοόλ.

 

«Η περαστική του Σαν Σουσί» που γυρίστηκε την τελευταία χρονια της ζωής της, το 1982, είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Joseph Kessel.

 

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Παρίσι, στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ο Μαξ Μπάουμστάιν, επιτυχημένος επιχειρηματίας και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δολοφονεί τον πρέσβη της Παραγουάης και παραδίδεται αμέσως στην αστυνομία. Στη δίκη που ακολουθεί αποκαλύπτει τα κίνητρα της πράξης του που πηγάζουν από τη ναζιστική τρομοκρατία που ο ίδιος βίωσε ως παιδί.

 

Για τη Ρόμι Σνάιντερ η ταινία αυτή ήταν μια βαθειά προσωπική επιθυμία. Είχε αγοράσει χρόνια πριν τα δικαιώματα του μυθιστορήματος, είχε αναλάβει επίσης το ρόλο του παραγωγού και την είχε αφιερώσει στο γιο της που είχε πεθάνει το 1981 σ’ ένα τραγικό δυστύχημα και στον πατέρα του, πρώην σύζυγό της, που είχε αυτοκτονήσει το 1979. Η ίδια πέθανε πριν την πρεμιέρα της ταινίας.

 

Info

5 Μαρτίου 2018

Ώρα: 20:30 (αλλά και σε πρωινές προβολές για Λύκεια)

Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα

τηλ. 210 3661000

Σε γαλλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Σινεμά