Η Ελένη Κοκκίδου είναι η Ελληνίδα μάνα που αναζητά τον γιο της, δημόσιο υπάλληλο που κατηγορείται για απάτη. Ο Νέγρος του Μοριά, όπως δεν τον έχετε ξαναδεί, κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη. Μαζί τους ο Julio Γιώργος Κατσής, ο Αχιλλέας Χαρίσκος, και φυσικά ο απόλυτος πρωταγωνιστής της κωμωδίας της χρονιάς, «Black Stone»: η αθάνατη ελληνική οικογένεια.

 

«Black Stone» ή πώς να δραπετεύσεις από την αθάνατη ελληνική οικογένεια

 

Ως πού μπορεί να φτάσει η ελληνίδα μάνα για να βρει τον χαμένο της γιο; Δύο κινηματογραφιστές πέφτουν τυχαία πάνω στη Χαρούλα, μια απελπισμένη, υπερπροστατευτική ελληνίδα μάνα, η οποία αναζητά τον γιο της, δημόσιο υπάλληλο που κατηγορείται για απάτη. Η Χαρούλα ξεκινάει μαζί με τον άλλο ανάπηρο γιο της και έναν ελληνοαφρικανό ταξιτζή για να τον φέρει πίσω στο σπίτι. Τότε έρχεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά με το ποιος είναι πραγματικά.

 

«Black Stone» ή πώς να δραπετεύσεις από την αθάνατη ελληνική οικογένεια

 

Ο σκηνοθέτης Σπύρος Ιακωβίδης μιλά για την ταινία του, μια αυθεντική τραγικωμωδία με Βραβεία Κοινού σε Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Τεργέστης και 7 υποψηφιότητες στα Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας: «Χρησιμοποιώντας τη φόρμα του ντοκιμαντέρ, το Black Stone παριστάνει ότι είναι μία αληθινή ιστορία αλλά στην πραγματικότητα είναι μία ταινία μυθοπλασίας. Είναι μία φανταστική ιστορία για την πραγματική ζωή. Ένα παράθυρο στη σύγχρονη ελληνική τραγωδία με πολύ χιούμορ, και στο τέλος ελπίδα.

 

«Black Stone» ή πώς να δραπετεύσεις από την αθάνατη ελληνική οικογένεια

 

Τρία επίπεδα: η ελληνίδα μάνα, η ελληνική οικογένεια, μέσα στο πλαίσιο της ελληνικής πραγματικότητας. Αυτή είναι η ιστορία μιας ελληνικής οικογένειας που αντανακλά μια ολόκληρη κοινωνία, μία ολόκληρη χώρα υπό διάλυση. Η ελληνίδα μάνα και κατ’ επέκταση η ελληνική οικογένεια ως υποκατάστατο του δυσλειτουργικού και αναποτελεσματικού κράτους. Οι συχνά κωμικές, κοντόφθαλμες πράξεις του ενός που γίνονται η τραγωδία των πολλών.

 

 

Η κωμικοτραγική προσπάθεια προσαρμογής τής παραδοσιακής οικογένειας στη νέα ελληνική πραγματικότητα σε έναν κόσμο που αλλάζει. Αυτός ο άλυτος κόμπος της τόσο σύνθετης και αυτοκαταστροφικής ελληνικής πραγματικότητας, που κάνει τους ήρωές της να νιώθουν ότι οποιαδήποτε απόπειρα επίλυσης, αντιμετώπισης η διαφυγής έχει πάντα το ίδιο αποτέλεσμα, να σφίγγει ακόμα περισσότερο ο κόμπος.»

 

 

8 Ιουνίου στα θερινά σινεμά από το Cinobo: «Black Stone» του Σπύρου Ιακωβίδη, με τους Ελένη Κοκκίδου, Julio Γιώργο Κατσή, Αχιλλέα Χαρίσκο, Kevin Zans Ansong (Νέγρος του Μοριά).

 

«Black Stone» ή πώς να δραπετεύσεις από την αθάνατη ελληνική οικογένεια

 

Το Cinobo χαρίζει σε όλους τους συνδρομητές του δωρεάν εισιτήρια για τις must-see ταινίες της σεζόν. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Οδηγός Σινεμά