ΗΠΑ: Πάνω από το 99,99% των πλήρως εμβολιασμένων δεν νοσηλεύτηκαν ούτε πέθαναν από COVID-19

ΗΠΑ: Facebook Twitter
0

Λιγότερο από 1% των πλήρως εμβολιασμένων κατά της Covid-19 μολύνονται μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με ανάλυση του Kaiser Family Foundation (KFF) με βάση επίσημα κρατικά στοιχεία των ΗΠΑ.  
 

Όπως μάλιστα μεταδίδει το CNN επικαλούμενο στοιχεία των CDC, πάνω από το 99,99% των πλήρως εμβολιασμένων Αμερικανών, ούτε νοσηλεύτηκαν, ούτε πέθαναν από COVID-19 (σ.σ ακόμα κι αν μολύνθηκαν από κορωνοϊό).

Η αμερικανική κυβέρνηση αναφέρει μόνο στοιχεία για μολύνσεις μετά τον πλήρη εμβολιασμό που καταλήγουν σε νοσηλεία στο νοσοκομείο ή θάνατο. 

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία των αμερικανικών CDC, ποσοστό λιγότερο του 0.004% όσων έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενάντια στην Covid-19 εμφάνισαν μόλυνση που οδήγησε σε νοσηλεία, και λιγότερο από 0,001% πέθανε από την ασθένεια.

Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 6.600 περιστατικά νόσησης σε σύνολο περισσότερων από 163 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένων πολιτών στις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, η έρευνα του KFF δείχνει πως οι κατόπιν εμβολιασμού μολύνσεις οποιουδήποτε είδους είναι επίσης εξαιρετικά σπάνιες. 

Περίπου οι μισές Πολιτείες των ΗΠΑ ανέφεραν περιπτώσεις μόλυνσης με κορωνοϊό μετά τον εμβολιασμό, ενώ σε καθεμιά από τις συγκεκριμένες Πολιτείες, λιγότερο από 1% των πλήρως εμβολιασμένων μολύνθηκαν, με το ποσοστό να κυμαίνεται από 0.01% στο Κονέκτικατ μέχρι 0.9% στην Οκλαχόμα.

Επιπλέον, πάνω από το 90% των περιπτώσεων -και περισσότερο από το 95% των νοσηλειών και των θανάτων- καταγράφονται μεταξύ ανεμβολίαστων, σύμφωνα με την ανάλυση του KFF. Στις περισσότερες Πολιτείες, πάνω από 98% των περιστατικών ήταν μεταξύ ανεμβολίαστων. 

* Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ως «breakthrough infection» ορίζεται μια μόλυνση Covid σε κάποιον πλήρως εμβολιασμένο, ήτοι 14 ή περισσότερες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των συνιστώμενων δόσεων ενός εγκεκριμένου εμβολίου. (Χρειάζεται χρόνος πριν το ανοσοποιητικό σύστημα δημιουργήσει αντισώματα εναντίον της Covid, οπότε δεν θεωρούμαστε πλήρως εμβολιασμένοι μέχρι και δυο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των δόσεων)

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ