Σινεμά όλη μέρα στον ιστορικό κινηματογράφο Άστορ

Το σινεμά της στοάς Κοραή εγκαινιάζει πρόγραμμα μεσημεριανών και μεταμεσονύκτιων προβολών με μειωμένο εισιτήριο

The LiFO team, 1.11.2017 | 15:22

Από τον Νοέμβριο και για όλη την κινηματογραφική σεζόν, ο ιστορικός κινηματογράφος Άστορ εγκαινιάζει την ενότητα «Σινεμά όλη την Ημέρα», προβάλλοντας από νωρίς το μεσημέρι μέχρι πολύ αργά το βράδυ, ταινίες με προνομιακές τιμές εισιτηρίου. Από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 13.00 το μεσημέρι μέχρι τις 17.00, θα προβάλλονται επιλεγμένα κινηματογραφικά έργα πρωτοεμφανιζόμενων αλλά και καταξιωμένων σκηνοθετών, από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου, με γενική είσοδο 3 ευρώ. Παράλληλα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μετά τα μεσάνυχτα, θα προβάλλονται σε αποκλειστικότητα νέες ταινίες με γενική είσοδο 5 ευρώ.

 

Μεσημέρια στο Άστορ

Τον Νοέμβριο θα προβληθούν συνολικά οκτώ ταινίες, δύο κάθε εβδομάδα καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ταινιών του σύγχρονου κινηματογράφου. Η αρχή γίνεται (2 – 8/11) με την ταινία που σάρωσε τα φετινά βραβεία Γκόγια, «Η οργή Ενός Υπομονετικού Ανθρώπου» (13.00), μία δυνατή ιστορία για τη βίαιη φύση του ανθρώπινου είδους και τη ψευδαίσθηση της εξιλέωσης, του πρωτοεμφανιζόμενου στο ρόλο του σκηνοθέτη, Ραούλ Αρέβαλο. Ακολουθεί αμέσως μετά το αριστουργηματικό «Αφερίμ!» (14.45) του Ρουμάνου Ράντου Ζούντε. Το πρόγραμμα του Νοεμβρίου συνεχίζεται, με το τρυφερό όσο και ρεαλιστικό σύγχρονο παραμύθι, βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, «Το αρνάκι» του Κουτλούγ Αταμάν, και το συγκλονιστικό ντεμπούτο του Σ. Κρεγκ Ζάλερ με τον Κερτ Ράσελ, «Τσεκούρι από Κόκαλο».

 

Μεταμεσονύκτιες πρώτες προβολές

Η μεταμεσονύχτια ζώνη εγκαινιάζεται, αυτή την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου με την βραβευμένη στην Εβδομάδα Κριτικής των 69ων Καννών ταινία του Όλιβερ Λάσε, «Mimosas. Με φόντο την επιβλητική οροσειρά του Άτλαντα, εξελίσσεται μία επική ιστορία σε μία παράδοξη διασταύρωση δύο κόσμων: του αρχαίου και του σύγχρονου, όπου δοκιμάζεται η πίστη, η αντοχή και η δύναμη του φόβου. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Τμήματος των Καννών, Charles Tesson, την χαρακτήρισε ως «Μια μυστικιστική και επική ιστορία στην οποία οι άνθρωποι βιώνουν την πίστη τους μέσα από τον εαυτό τους και τους άλλους».

 

Πρόγραμμα Προβολών

Πέμπτη, Παρασκευή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη / Γενική είσοδος 3€

 

Εβδομάδα 02 – 08/11

13.00 | Η Οργή Ενός Υπομονετικού Ανθρώπου του Ραούλ Αρέβαλο
14.45 | Αφερίμ! του Ράντου Ζούντε

 

Εβδομάδα 09 – 15/11

13.00 | Το Αρνάκι του Κουτλούγ Αταμάν
14.40 | Τσεκούρι Από Κόκαλο του Σ. Κρεγκ Ζάλερ

 

Εβδομάδα 16 – 22/11

13.00 | Ο Κύριος Οβε του Χάνες Χολμ
15.10 | Ασφαλτος του Σαμουέλ Μπενσετρίτ

 

Εβδομάδα 23 – 29/11

13.00 | Ο Μαθητευόμενος του Γιούνφενγκ Μπου
14.50 | Με Λένε Τζιγκ του Γκαμπριέλ Μαϊνέτι

 

Παρασκευή και Σάββατο 3 & 4 – 10 & 11 – 17 & 18 – 24 & 25/11 | Γενική είσοδος 5€**

00.00 | Mimosas του Ολιβερ Λάσε

Οδηγός Σινεμά