Η ταινία ακολουθεί την ιστορία δύο ίντερσεξ ατόμων στην Νότιο Αφρική με διαμετρικά αντίθετες ζωές, που ωστόσο έχουν ένα κοινό: δε νιώθουν ότι ανήκουν στο δίπολο αρσενικού-θηλυκού. Ένα συγκινητικό και ελπιδοφόρο πορτραίτο, που δίνει φωνή στο διαχρονικά παραμελημένο 2% του παγκόσμιου πληθυσμού.

 

Το ντοκιμαντέρ WHO I AM NOT (ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ) της Tünde Skovrán έρχεται τον Φεβρουάριο στο CINEDOC και προβάλλεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ρέθυμνο με την υποστήριξη της Intersex Greece.

 

Το ντοκιμαντέρ WHO I AM NOT έρχεται τον Φεβρουάριο στο CINEDOC

 

Το ντοκιμαντέρ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2023), όπου απέσπασε τρία βραβεία:

 

Αργυρό Αλέξανδρο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, για ένα «…έντονα συναισθηματικό και επιδραστικό κινηματογραφικό ταξίδι».

 

Βραβείο Mermaid για «…δύο δυνατούς χαρακτήρες που μας οδηγούν με ευγένεια και ειλικρίνεια σε ένα ταξίδι αναζήτησης της έκφρασης φύλου στην πιο γνήσια μορφή του».

 

Το ντοκιμαντέρ WHO I AM NOT έρχεται τον Φεβρουάριο στο CINEDOC

 

Βραβείο WIFT GR για την τρυφερή σκηνοθετική ματιά της Tünde Skovrán, «…που φωτίζει με διακριτική κινηματογράφηση και εξαιρετικό μοντάζ ένα γενναίο ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης γεμάτο ενσυναίσθηση, χιούμορ και ανθρωπιά, υπενθυμίζοντας την κοινή μας υπόσταση».

 

Η ταινία διακρίθηκε και σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού, αποσπώντας βραβεία στα Docs Barcelona, Krakow Film Festival, Documentary Edge Festival, San Francisco International LGBTQ+ Film Festival και Bilbao International GLT Film Festival.

 

Η αθηναϊκή πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη Βασιλική Βουβάκη, Πρόεδρο ΔΣ της Intersex Greece και τη Νικολέττα Πικραμένου, Νομικό της Οργάνωσης, αλλά και κέρασμα από τις «Γεύσεις της Δαμασκού» με αυθεντική συριακή κουζίνα και γευσιγνωσία επιλεγμένων κρασιών σε συνεργασία με το δίκτυο παραγωγών Open Farm.

 

 

Who I Am Not | Trailer | Cinedoc 2024

 

Πρόγραμμα Προβολών

 

Αθήνα

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, 20.00

Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, Αθήνα)

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη Βασιλική Βουβάκη, Πρόεδρο ΔΣ της Intersex Greece και τη Νικολέττα Πικραμένου, Νομικό της Οργάνωσης, αλλά και κέρασμα από τις «Γεύσεις της Δαμασκού» με αυθεντική συριακή κουζίνα και γευσιγνωσία επιλεγμένων κρασιών σε συνεργασία με το δίκτυο παραγωγών Open Farm.

Προπώληση εδώ.

 

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, 16.00

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ (Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι)

Προπώληση εδώ και στο ταμείο του κινηματογράφου. 

 

Βόλος

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, 19.30

Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου

Προπώληση: ΕΝΤΕΚΑ – Ψηφιακές Εκτυπώσεις

Πληροφορίες εδώ. 

 

Ρέθυμνο

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, 20.00

Χώρος Πολιτισμού «Σημείο»

Πληροφορίες εδώ.

 

Θεσσαλονίκη

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, 19.00

Λιμάνι, Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης

Προπώληση εδώ.  

Πληροφορίες εδώ.

Οδηγός Σινεμά