Η ταινία “Το κορίτσι με τα κρίνα” του Δημήτρη Πουρσανίδη κέρδισε το πρώτο βραβείο στο International Pontian Film Festival 2021

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία έχει κερδίσει βραβεία και ευαισθητοποίησε το διεθνές κοινό πάνω στο θέμα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

The LiFO team, 17.5.2021 | 15:42

Η πρώτη ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων (animation) του νέου δημιουργού από την Κατερίνη, Δημήτρη Πουρσανίδη “Το κορίτσι με τα κρίνα” (Lily Girl) κέρδισε το πρώτο βραβείο στο International Pontian Film Festival 2021.

 

Ξεκινώντας από τον πρώτο και σημαντικότερο στόχο του καλλιτέχνη, το Animasyros International Animation Festival (2019), "Το Κορίτσι με τα Κρίνα" προβλήθηκε σε πλήθος ελληνικών και διεθνών φεστιβάλ.

 

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία έχει κερδίσει βραβεία και ευαισθητοποίησε το διεθνές κοινό πάνω στο θέμα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού με τη χρήση για πρώτη φορά του ιδιαίτερου καλλιτεχνικού μέσου της εμψύχωσης (animation). Ολοκλήρωσε το ταξίδι της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Πλησιάζοντας τη θλιβερή επέτειο της γενοκτονίας, είναι σημαντικό να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη με κάθε πρόσφορο μέσο. Ακόμα σημαντικότερη είναι η ενημέρωση όσων δε γνωρίζουν τα δραματικά γεγονότα. Ο συνδυασμός της τέχνης με την τεχνολογία φάνηκε να αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

 

Οδηγός Σινεμά