To 11ο Athens Open Air Film Festival επιστρέφει ...in the Mood for Love

Η απόλυτη κινηματογραφική γιορτή του καλοκαιριού σας επιφυλάσσει και φέτος αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες, με ελεύθερη είσοδο.

The LiFO team, 3.6.2021 | 09:48

Το Athens Open Air Film Festival, ο πολυαγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που διοργανώνεται από τις Νύχτες Πρεμιέρας και αποτελεί εδώ και μια δεκαετία αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας, θα βρίσκεται κοντά σας και αυτό το καλοκαίρι με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και την πολύτιμη και αδιάλειπτη υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

 

Μετά την περσινή, άκρως επιτυχημένη και ασφαλή μας διοργάνωση αλλά και τον δύσκολο χειμώνα απομόνωσης και εσωστρέφειας από τον οποίο βγαίνουμε όλοι, το 11ο Athens Open Air Film Festival επιστρέφει στην πόλη με διάθεση επανασύνδεσης, συλλογικότητας και αγάπης.

 

Η απόλυτη κινηματογραφική γιορτή του καλοκαιριού σας επιφυλάσσει και φέτος αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες, με ελεύθερη είσοδο και τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Για μια ακόμη χρονιά εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης μετατρέπονται σε μαγευτικά υπαίθρια ή drive-in σινεμά και αγαπημένοι θερινοί κινηματογράφοι φιλοξενούν κλασικές και ανεξερεύνητες δημιουργίες στην αρτιότερη οπτικοακουστική ποιότητα, προσφέροντας την αναγκαία ψυχαγωγία και θεραπευτική συντροφιά στο κοινό της Αθήνας.

 

Με χαρά παρουσιάζουμε σήμερα το δημιουργικό για την 11η έκδοση του Athens Open Air Film Festival, δια χειρός του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, Βασίλη Μέξη, εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Γουόνγκ Καρ Γουάι «Ερωτική Επιθυμία» («In the Mood for Love») το οποίο θα φιλοξενηθεί στη φετινή διοργάνωση σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για την επέτειο 20 χρόνων της ταινίας, παρόμοια με πολυάριθμες σπέσιαλ προβολές οι οποίες γίνονται αυτό τον καιρό στον υπόλοιπο κόσμο.

 

Από το αξέχαστο μουσικό μοτίβο μέχρι την πανδαισία των χρωμάτων κι από τη σκηνοθεσία του βλέμματος μέχρι την τελετουργία του άφταστου έρωτα, η «Ερωτική Επιθυμία» σφράγισε μεμιάς την έλευση του 21ου αιώνα και αποτελεί ταινία-σταθμό του παγκόσμιου σινεμά.

 

Όπως πολλές μεγάλες πόλεις στον κόσμο αυτή τη στιγμή, έτσι και η Αθήνα συμμετέχει στον εορτασμό της 20ής επετείου από την πρώτη κυκλοφορία της θρυλικής ταινίας του Γουόνγκ Καρ Γουάι στις αίθουσες, προβάλλοντας την «Ερωτική Επιθυμία» σε αποκατεστημένη κόπια και σε εμβληματική τοποθεσία της πόλης.

 

Προβολές της ταινίας σε μοναδικούς υπαίθριους χώρους έχουν ήδη φιλοξενηθεί στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, τη Σιγκαπούρη, τη Σαϊγκόν, το Λονδίνο, τη Μελβούρνη, το Τορόντο και αλλού, ενώ τον Ιούλιο έχει προγραμματιστεί μια ειδική υπαίθρια προβολή στο πλαίσιο του επερχόμενου Φεστιβάλ Καννών.

 

Η ταινία «Ερωτική Επιθυμία» είναι μια ευγενική παραχώρηση του Cinobo και θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 17 Ιουνίου.

Οδηγός Σινεμά