Ζελένσκι για Πούτιν-Πριγκόζιν: «Κανένα ψέμα δεν μπορεί να κρύψει το χάος της Ρωσίας»

Ζελένσκι για Πούτιν-Πριγκόζιν: «Κανένα ψέμα δεν μπορεί να κρύψει το χάος της Ρωσίας» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι «κανένα ψέμα δεν μπορεί να κρύψει» το χάος της Ρωσίας και ότι η ένοπλη ανταρσία έδειξε την «πλήρη αδυναμία» στη χώρα, αναφορικά με τον «εμφύλιο» που ξέσπασε ανάμεσα στον Πούτιν και τον Πριγκόζιν.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ζελένσκι ανέφερε πως «όποιος επιλέγει τον δρόμο του κακού καταστρέφει τον εαυτό του. Όποιος στέλνει φάλαγγες στρατευμάτων για να καταστρέψει τις ζωές μιας άλλης χώρας και δεν μπορεί να τους σταματήσει από το να φεύγουν και να προδίδουν όταν η ζωή αντιστέκεται. Όποιος τρομοκρατεί με πυραύλους και όταν καταρρίπτονται, ταπεινώνεται για να δεχτεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed.

»Όποιος απεχθάνεται τους ανθρώπους και ρίχνει εκατοντάδες χιλιάδες στον πόλεμο, για να οχυρωθεί τελικά στην περιοχή της Μόσχας από αυτούς που ο ίδιος όπλισε. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ρωσία χρησιμοποιούσε την προπαγάνδα για να καλύψει την αδυναμία της και την ηλιθιότητα της κυβέρνησής της. Και τώρα υπάρχει τόσο μεγάλο χάος που κανένα ψέμα δεν μπορεί να το κρύψει. Και όλα αυτά οφείλονται σε ένα πρόσωπο, το οποίο φοβίζει ξανά και ξανά για το έτος 1917, αν και δεν είναι σε θέση να οδηγήσει σε τίποτα άλλο παρά μόνο σε αυτό».

Στη συνέχεια επισήμανε τις αδυναμίες που αντιμετωπίζει ο ρωσικός στρατός και το ρόλο που έχει η Ουκρανία να προστατεύσει την Ευρώπη από την εξάπλωση της ρωσικής επιρροής. «Η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής. Πλήρης αδυναμία. Και όσο περισσότερο η Ρωσία διατηρεί τα στρατεύματα και τους μισθοφόρους της στη γη μας, τόσο περισσότερο χάος, πόνο και προβλήματα θα έχει για τον εαυτό της αργότερα. Είναι επίσης προφανές. Η Ουκρανία είναι σε θέση να προστατεύσει την Ευρώπη από την εξάπλωση του ρωσικού κακού και χάους».

«Διατηρούμε την ανθεκτικότητα, την ενότητα και τη δύναμή μας. Όλοι οι διοικητές μας, όλοι οι στρατιώτες μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Δόξα στην Ουκρανία!» κατέληξε το μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Twitter.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM
«Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Διεθνή / «Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Στο Πόρτλαντ, κάτοικοι του Gray’s Landing βιώνουν καθημερινά συγκρούσεις με ομοσπονδιακούς πράκτορες και διαδηλωτές - Δακρυγόνα, Εθνοφρουρά και μέτρα προστασίας έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας
LIFO NEWSROOM