Ζελένσκι για Πούτιν-Πριγκόζιν: «Κανένα ψέμα δεν μπορεί να κρύψει το χάος της Ρωσίας»

Ζελένσκι για Πούτιν-Πριγκόζιν: «Κανένα ψέμα δεν μπορεί να κρύψει το χάος της Ρωσίας» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι «κανένα ψέμα δεν μπορεί να κρύψει» το χάος της Ρωσίας και ότι η ένοπλη ανταρσία έδειξε την «πλήρη αδυναμία» στη χώρα, αναφορικά με τον «εμφύλιο» που ξέσπασε ανάμεσα στον Πούτιν και τον Πριγκόζιν.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ζελένσκι ανέφερε πως «όποιος επιλέγει τον δρόμο του κακού καταστρέφει τον εαυτό του. Όποιος στέλνει φάλαγγες στρατευμάτων για να καταστρέψει τις ζωές μιας άλλης χώρας και δεν μπορεί να τους σταματήσει από το να φεύγουν και να προδίδουν όταν η ζωή αντιστέκεται. Όποιος τρομοκρατεί με πυραύλους και όταν καταρρίπτονται, ταπεινώνεται για να δεχτεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed.

»Όποιος απεχθάνεται τους ανθρώπους και ρίχνει εκατοντάδες χιλιάδες στον πόλεμο, για να οχυρωθεί τελικά στην περιοχή της Μόσχας από αυτούς που ο ίδιος όπλισε. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ρωσία χρησιμοποιούσε την προπαγάνδα για να καλύψει την αδυναμία της και την ηλιθιότητα της κυβέρνησής της. Και τώρα υπάρχει τόσο μεγάλο χάος που κανένα ψέμα δεν μπορεί να το κρύψει. Και όλα αυτά οφείλονται σε ένα πρόσωπο, το οποίο φοβίζει ξανά και ξανά για το έτος 1917, αν και δεν είναι σε θέση να οδηγήσει σε τίποτα άλλο παρά μόνο σε αυτό».

Στη συνέχεια επισήμανε τις αδυναμίες που αντιμετωπίζει ο ρωσικός στρατός και το ρόλο που έχει η Ουκρανία να προστατεύσει την Ευρώπη από την εξάπλωση της ρωσικής επιρροής. «Η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής. Πλήρης αδυναμία. Και όσο περισσότερο η Ρωσία διατηρεί τα στρατεύματα και τους μισθοφόρους της στη γη μας, τόσο περισσότερο χάος, πόνο και προβλήματα θα έχει για τον εαυτό της αργότερα. Είναι επίσης προφανές. Η Ουκρανία είναι σε θέση να προστατεύσει την Ευρώπη από την εξάπλωση του ρωσικού κακού και χάους».

«Διατηρούμε την ανθεκτικότητα, την ενότητα και τη δύναμή μας. Όλοι οι διοικητές μας, όλοι οι στρατιώτες μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Δόξα στην Ουκρανία!» κατέληξε το μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Twitter.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM