Διάγγελμα Πούτιν: Είναι προδοσία- Όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

Διάγγελμα Πούτιν: Είναι προδοσία- Όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Τηλεοπτικό διάγγελμα αναγκάστηκε να κάνει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τον «εμφύλιο» που ξεκίνησε κατά του ρωσικού στρατού, ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. 

«Η Ρωσία δίνει την πιο σκληρή μάχη για το μέλλον της, όλος ο μηχανισμός της Δύσης είναι εναντίον μας. Η Ρωσία θα αμυνθεί, πρόκειται για προδοσία, για πισώπλατο μαχαίρωμα. Ο στρατός έλαβε τις απαραίτητες εντολές» ανέφερε μεταξύ άλλων Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ο Ρώσος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας πως «η κατάσταση στο Ροστόφ είναι δύσκολη, οι άντρες του ρωσικού στρατού έχουν λάβει εντολή να εξουδετερώσουν τους επαναστάτες. Οποιαδήποτε εσωτερική διαμάχη πρέπει να τερματιστεί, στη διάρκεια της επιχείρησης στην Ουκρανία. Όσοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση, θα τιμωρηθούν. Θα βρεθούν ενώπιον του νόμου και του λαού της Ρωσίας». 

Ακόμη, έδωσε μήνυμα ενότητας, λέγοντας στους Ρώσους πολίτες πως «πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε και θα υπερασπιστούμε ό,τι είναι αγαπητό και ιερό για εμάς. Μαζί με τη μητέρα πατρίδα μας, θα ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία και θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί. Θα προστατεύσουμε τόσο τον λαό μας όσο και την κρατική μας υπόσταση από κάθε απειλή, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής προδοσίας, και αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι η προδοσία». 

Ο Πούτιν ανέφερε ακόμα πως οι μαχητές της Wagner που πολέμησαν στην Ουκρανία, προδόθηκαν από εκείνους που οργάνωσαν την εξέγερση. «Οι ήρωες που απελευθέρωσαν το Σολεντάρ και τη Μπαχμούτ στο Ντονμπάς, πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη νέα Ρωσία, για την ενότητα του ρωσικού κόσμου. Το όνομα και η δόξα τους προδόθηκαν επίσης από εκείνους που προσπαθούν να οργανώσουν μια εξέγερση, ωθώντας τη χώρα στην αναρχία και την αδελφοκτονία, στην ήττα, τελικά, και στη συνθηκολόγηση» είπε. 

Υπουργείο Άμυνας στους μαχητές Wagner: Ο Πριγκόζιν σας εξαπάτησε, γυρίστε στις βάσεις σας 

Νωρίτερα, ανάλογης έντασης ήταν και το μήνυμα που έστειλε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μέσω Telegram. «Σας έχουν εξαπατήσει σε μια εγκληματική περιπέτεια, μην τους βοηθάτε» αναφέρεται μεταξύ άλλων. Παράλληλα, τους καλεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους, επισημαίνοντας πως «εγγυάται την ασφάλεια όλων».

«Σας εξαπάτησαν στην εγκληματική περιπέτεια του Πριγκόζιν και στη συμμετοχή σας σε ένοπλη εξέγερση. Πολλοί από τους συντρόφους σας από διάφορες μονάδες έχουν ήδη συνειδητοποιήσει το λάθος τους, ζητώντας βοήθεια για να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα ασφαλούς επιστροφής στους τόπους μόνιμης τοποθέτησής τους. Τέτοια βοήθεια από την πλευρά μας έχει ήδη παρασχεθεί σε όλους τους μαχητές και τους διοικητές που τη ζήτησαν. Παρακαλούμε να επιδείξετε διακριτικότητα και να έρθετε σε επαφή με εκπροσώπους του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου το συντομότερο δυνατό. Εγγυόμαστε την ασφάλεια όλων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM
KATY PERRY RUBY ROSE ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Katy Perry: Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες της Ruby Rose για σεξουαλική κακοποίηση σε νυχτερινό μαγαζί

Εκπρόσωπος της Perry αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες δημοσίευσε η Rose στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνα και απερίσκεπτα ψέματα»
THE LIFO TEAM