Τηλεοπτικός σταθμός έκανε σεξιστική επεξεργασία σε φωτογραφία βουλευτή- Άλλαξε το σώμα και τα ρούχα της

Τηλεοπτικός σταθμός έκανε σεξιστική επεξεργασία σε φωτογραφία βουλευτή- Άλλαξε το σώμα και τα ρούχα της Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Βουλευτής κατηγορεί για σεξισμό το Nine News στην Αυστραλία, καθώς έκανε Photoshop σε φωτογραφία της, αλλάζοντας όχι μόνο τα ρούχα της αλλά και το σώμα της. 

Το Nine News χρησιμοποίησε μια περσινή φωτογραφία της Τζόρτζι Πάρσελ. Στην αρχική φωτογραφία, η βουλευτής της Βικτώρια φορούσε φόρεμα. Στο αποτέλεσμα που προβλήθηκε στο κανάλι, φαινόταν ένα τμήμα της κοιλιάς της Πάρσελ, ενώ εμφανιζόταν και με μεγαλύτερο στήθος

Σε ανάρτηση, η βουλευτής υπογράμμισε ότι άνδρας συνάδελφός της δεν θα αντιμετώπιζε ποτέ κάτι τέτοιο. «Δεν μπορώ να φανταστώ να συμβαίνει αυτό σε άνδρα βουλευτή», έγραψε στο X. 

Το Nine News της ζήτησε συγγνώμη και έκανε λόγο για «αυτοματοποίηση του Photoshop». Για την Πάρσελ, αυτή ήταν η χειρότερη ημέρα της πολιτικής σταδιοδρομίας της, όπως τη χαρακτήρισε επειδή ήρθε μετά την άρνηση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το κυνήγι πάπιας. 

«Υπέμεινα πολλά χθες, αλλά το να γίνεται Photoshop στο σώμα και τα ρούχα μου από ένα Μέσο δεν ήταν στα πιθανά σενάρια. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους πολιτικούς να έχουν καταστροφικές ημέρες στη δουλειά. Δεν φοβάμαι να πω ότι χθες ήταν η χειρότερη ημέρα που είχα έως τώρα», δήλωσε στον Guardian. 

«Δυστυχώς, η διαφορά για τις γυναίκες είναι πως πρέπει να αντιμετωπίσουν και τη συνεχή σεξουαλικοποίηση και αντικειμενοποίηση που έρχεται με τις διαρροές φωτογραφιών, την επεξεργασία τους και τη δημιουργία εικόνων μέσω AI», υπογράμμισε η Τζόρτζι Πάρσελ. 

Το περιστατικό, είπε, είναι άλλο ένα παράδειγμα των διακρίσεων και των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην πολιτική. «Ας είμαστε ξεκάθαροι. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει στους άνδρες συναδέλφους μου», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η «σεξιστική επεξεργασία» της φωτογραφίας της δεν θα επισκιάσει τη δουλειά της ρεπόρτερ η οποία ασχολήθηκε με την είδηση, ούτε τη δική της μάχη για την απαγόρευση του κυνηγιού πάπιας. 

«Προς το παρόν, τουλάχιστον ξέρω πώς θα ήμουν έπειτα από επέμβαση στήθους και αν είχα σμιλευμένους κοιλιακούς», συμπλήρωσε. 

Ο Χιού Νέιλον, διευθυντής ειδήσεων του Nine News για τη Μελβούρνη ζήτησε συγγνώμη από τη βουλευτή. «Το τμήμα γραφικών βρήκε μια φωτογραφία από το διαδίκτυο για το θέμα με το κυνήγι πάπιας. Όπως συνηθίζεται, άλλαξε το μέγεθος της φωτογραφίας για να ταιριάζει με τις προδιαγραφές μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μια αυτοματοποίηση του Photoshop δημιούργησε μια εικόνα που δεν συνάδει με την πρωτότυπη», ανέφερε.  

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο: Με Πούτιν και Κιμ στο πλευρό του ο Σι έστειλε μήνυμα στη Δύση για «πόλεμο ή ειρήνη»

Διεθνή / Στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο: Με Πούτιν και Κιμ στο πλευρό του ο Σι έστειλε μήνυμα στη Δύση για «πόλεμο ή ειρήνη»

«Η αναγέννηση του κινεζικού έθνους είναι ασταμάτητη και η ευγενής υπόθεση της ειρήνης και της ανάπτυξης της ανθρωπότητας σίγουρα θα θριαμβεύσει», είπε ο κινέζος πρόεδρος σε ομιλία του
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Δημοσιεύτηκαν νέα αρχεία για την υπόθεση που όμως ήταν ήδη γνωστά

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δημοσιεύτηκαν νέα αρχεία για την υπόθεση, τα οποία όμως ήταν ήδη γνωστά

Τα αρχεία φαίνεται να περιέχουν πληροφορίες που είναι ήδη δημόσια γνωστές, την ώρα που αυξάνεται η πίεση για τη δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων της υπόθεσης
LIFO NEWSROOM
Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκυλί ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Διεθνή / Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκύλο ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Πάνω στο πανό υπήρχε το λογότυπο του Κινήματος Ελευθερίας του Ιράν, ενός φιλοδημοκρατικού κόμματος που τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας και είναι απαγορευμένο από την κυβέρνηση της Τεχεράνης
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Διεθνή / Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Συμπεριλαμβάνονται η Βίβλος του Γουσταύου Βάσα από το 1541, η Πίπη Φακιδομύτη, η ΙΚΕΑ και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη φύση, μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή / Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Οι έφεδροι διαμαρτυρήθηκαν για το κάλεσμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβητώντας αν η επιχείρηση έχει πολιτικά κίνητρα και αν θα βοηθούσε το Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα
LIFO NEWSROOM