Στη δημοσιότητα το βίντεο με την άγρια επίθεση με σφυρί κατά του Πολ Πελόζι - Σκληρές εικόνες

Στη δημοσιότητα το βίντεο με την άγρια επίθεση με σφυρί κατά του Πολ Πελόζι - Σκληρές εικόνες Facebook Twitter
0

Δικαστήριο του Σαν Φραντσίσκο έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που κατέγραψε την άγρια επίθεση με σφυρί κατά του Πολ Πελόζι, μετά την αντίστοιχη εντολή από δικαστήριο της Καλιφόρνια. 

Στο υλικό εμφανίζονται οι αστυνομικοί να προσεγγίζουν την κατοικία Πελόζι, με το Πολ να ανοίγει την πόρτα, τη στιγμή που δίπλα του βρίσκεται ο θύτης του. Ο Πελόζι έχει το χέρι του στο σφυρί, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον άνδρα να κάνει χρήση του. Όταν, ωστόσο, οι αστυνομικοί τού ζητούν να το αφήσει κάτω, εκείνος αρχίζει να επιτίθεται, χτυπώντας τον Πελόζι στο κεφάλι. 

Εισβάλλοντας οι αστυνομικοί στο σπίτι, ρίχνουν κάτω για να συλλάβουν τον David DePape, ενώ ο σύζυγος της μέχρι πρότινος προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων βρίσκεται στο πάτωμα αναίσθητος. 

Το υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα, κατόπιν εντολής δικαστηρίου της Καλιφόρνια, περιλαμβάνει λογής αρχεία, από το τηλεφώνημα στο 911 και τα βίντεο από τις κάμερες των αστυνομικών και της κατοικίας, έως το ηχητικό των ανακρίσεων. 

Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε μετά από ένα κίνημα οργανισμών που υποστήριζαν πως οι συνθήκες τού συμβάντος που αφορούσαν άμεσα την τότε πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής, δεδομένου του ότι ο DePape αναζητούσε την ίδια την Πελόζι, η οποία έλειπε, απαιτούσαν πλήρη διαφάνεια. 

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του στην αστυνομία, ο εισβολέας αποκάλυψε πως σχεδίαζε να κρατήσει όμηρο την Πελόζι για να της μιλήσει. Θα την άφηνε αν του έλεγε την αλήθεια, αλλά εάν έλεγε ψέματα, όπως είπε, θα της έσπαγε τα γόνατα. 

Η άγρια αυτή επίθεση, μάλιστα, φέρεται να έπαιξε ρόλο στην αποχώρηση της Νάνσι Πελόζι από την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, με τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων να περνά στους Ρεπουμπλικανούς νωρίτερα εντός Ιανουαρίου. 

Με πληροφορίες από CNN


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM