Επίθεση στον Πελόζι: Ο δράστης σκόπευε να κρατήσει όμηρο τη Νάνσι Πελόζι και να της σπάσει τα γόνατα

Επίθεση στον Πελόζι: Ο δράστης σκόπευε να κρατήσει «όμηρο την Νάνσι» και να της σπάσει τα γόνατα Facebook Twitter
0

Δίωξη για δύο ποινικά αδικήματα στον 42χρονο Ντέιβιντ ΝτεΠάπ, ο οποίος εισέβαλε το σπίτι της οικογένειας Πελόζι στο Σαν Φρανσίσκο και επιτέθηκε με σφυρί στον Πολ Πελόζι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ο σύζυγός της Αμερικανίδας προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, κατέληξε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι, το χέρι και το πόδι. Ευτυχώς, κατάφερε να καλέσει - μυστικά - την αστυνομία και οι ένστολοι σταμάτησαν τον δράστη, πριν να είναι πολύ αργά. 

Όπως έγινε γνωστό από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ζήτησε από τον εισβολέα να πάει τουαλέτα, όπου είχε το κινητό του. Κάλεσε τις Αρχές και η αστυνομικός στο τηλεφωνικό κέντρο κατάβαλε ότι χρειαζόταν βοήθεια από μία συζήτηση που άκουσε. «Τι γίνεται; Γιατί είσαι εδώ; Τι θα μου κάνεις;»  είπε ο 82χρονος στον δράστη.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, οι δύο τους κρατούσαν ένα σφυρί και ο 42χρονος είχε αρπάξει τον Πελόζι από το μπράτσο. Το θύμα καλωσόρισε τους αστυνομικούς, ενώ ο θύτης ισχυρίστηκε πως δεν τρέχει τίποτα. Όταν τους ζητήθηκε να αφήσουν το σφυρί, ο δράστης το άρπαξε και χτύπησε τον Πελόζι στο κεφάλι. 

Ο εισβολέας κατηγορείται για επίθεση και απόπειρα απαγωγής. Οι κατηγορίες αυτές επιφέρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 50 ετών. 

Το θύμα της επίθεσης υποβλήθηκε σε επέμβαση εγκεφάλου για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του, με τους γιατρούς να διαβεβαιώνουν πως θα αναρρώσει πλήρως

Από την έρευνα που έγινε στο οίκημα, βρέθηκαν πολλά zip tie στο δωμάτιο του ζεύγους και σε έναν διάδρομο. Η αστυνομία βρήκε, επίσης, ταινία, λευκό σχοινί, ένα ζευγάρι λαστιχένια και υφασμάτινα γάντια και ένα ημερολόγιο στο σακίδιο του δράστη, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η περιγραφή θύματος και θύτη

Η εισβολή στο οίκημα δεν ήταν τυχαία καθώς μπαίνοντας ο ΝτεΠάπ φώναζε: «Πού είναι η Νάνσι; (σ.σ. η πρόεδρος της Βουλής)». Η 82χρονη βρισκόταν στην Ουάσινγκτον την ώρα του συμβάντος, αλλά έσπευσε να επιστρέψει όταν ενημερώθηκε για το συμβάν. 

Ο Πολ Πελόζι, μιλώντας στις Αρχές, επεσήμανε πως κοιμόταν όταν ο 42χρονος μπήκε στην κρεβατοκάμαρά του και απαίτησε να «μιλήσει με τη Νάνσι». Εκείνος τον ενημέρωσε πως απουσιάζει, αλλά ο ΝτεΠάπ δήλωσε πως θα την περιμένει. Διατήρησε την ψυχραιμία του και του είπε πως θα λείπει για αρκετές μέρες, κάτι που όμως δεν τον αποθάρρυνε. 

Στην κατάθεσή του στην αστυνομία, ο εισβολέας αποκάλυψε πως σχεδίαζε να κρατήσει όμηρο την Πελόζι για να της μιλήσει. Θα την άφηνε αν του έλεγε την αλήθεια, αλλά εάν έλεγε ψέματα, όπως είπε, θα της έσπαγε τα γόνατα. 

Δήλωνε βέβαιος πως θα του έλεγε την αλήθεια όμως - δεν έχει διευκρινιστεί επί ποιου θέματος. Αλλά, εάν χρειαζόταν να την τραυματίσει και η 82χρονη αναγκαζόταν να πάει στη Βουλή με αναπηρικό αμαξίδιο, τότε θα αποδείκνυε, περίτρανα, πως οι πράξεις έχουν επιπτώσεις, είπε. 

Το περιστατικό αναζωπύρωσε τους φόβους για πολιτική βία ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου που θα κρίνουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας. 

Με πληροφορίες από Reuters/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM