Ρώσοι χάκερ χτύπησαν το site του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Επίθεση από χάκερ δέχθηκε η ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την ευθύνη ανέλαβε ομάδα που πρόσκειται στο Κρεμλίνο. 

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχεται μια σύνθετη κυβερνοεπίθεση. Μια ομάδα φιλική προς το Κρεμλίνο ανέλαβε την ευθύνη», έγραψε η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, σε ανάρτηση στο Twitter. 

«Οι τεχνικοί μας την αντιμετωπίζουν και προστατεύουν τα συστήματά μας. Αυτό, αφού χαρακτηρίσαμε τη Ρωσία κράτος χορηγό της τρομοκρατίας. Η απάντησή μου: δόξα στην Ουκρανία», συμπλήρωσε η Μέτσολα. 

Νωρίτερα σήμερα, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν ψήφισμα το οποίο χαρακτηρίζει τη Ρωσία κράτος χορηγό της τρομοκρατίας και επισημαίνει ότι τα στρατιωτικά πλήγματα της Μόσχας σε μη στρατιωτικούς στόχους, όπως υποδομές ενέργειας, νοσοκομεία, σχολεία και καταφύγια παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. 

Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ανάρτηση στο Twitter έκανε λόγο για κυβερνοεπίθεση τύπου DDoS. Αυτές συνήθως γίνονται με την αποστολή τεράστιου όγκου μηνυμάτων ή αιτημάτων σύνδεσης με ένα σύστημα, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η πρόσβαση σε αυτό.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει στο Κογκρέσο ότι ο πόλεμος στο Ιράν «έχει τερματιστεί»

Η επιστολή προς τους Αμερικανούς νομοθέτες επιχειρεί να δικαιολογήσει γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ζητά έγκριση για τον πόλεμο από το Κογκρέσο, παρότι η σύγκρουση έχει φτάσει το όριο των 60 ημερών
THE LIFO TEAM
RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM