Ρωσία: Ένοπλη επίθεση σε πανεπιστήμιο- Πηδούν από παράθυρα να σωθούν- Πληροφορίες για νεκρούς

Ρωσία: Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο - Πληροφορίες για νεκρούς (Βίντεο) Facebook Twitter
Ένοπλη επίθεση σε ρωσικό πανεπιστήμιο - Πηγή φωτογραφίας: Twitter
0

Άγνωστος άνοιξε πυρ μέσα σε ένα πανεπιστήμιο της ρωσικής πόλης Περμ και σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλείται μια πηγή, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Η Υπηρεσία Τύπου του πανεπιστημίου ανάφερε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια του περιστατικού.

Το πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι κάποιοι φοιτητές και καθηγητές έχουν κλειδωθεί μέσα στις τάξεις.

Οπτικό υλικό δείχνει ανθρώπους να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου για να γλιτώσουν.

Άλλο βίντεο φέρεται να παρουσιάζει τον ένοπλο, ντυμμένο στα μαύρα, τη στιγμή που αργά περπατά προς το χώρο του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο του δράστη φέρεται να είναι ένα κλασικό πυροβόλο όπλο -πιθανότατα Target X7 ή ανάλογο μοντέλο- το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο.

Όπως αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για 18χρονο «μοναχικό λύκο» που άφησε, μάλιστα, σημείωμα στα social media περιγράφοντας την ενέργειά του. Ο ίδιος φέρεται να έχει ταμπουρωθεί αυτή τη στιγμή σε μία από τις αίθουσες του πανεπιστημίου. 


Άλλες πηγές διακινούν την, ανεπιβεβαίωτη προσώρας, πληροφορία, πως ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων που έσπευσαν επί τόπου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM