Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο συγκάλεσε ο Σαρλ Μισέλ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο συγκάλεσε ο Σαρλ Μισέλ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο για τον πόλεμο στο Ισραήλ συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί τις βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ» αναφέρει αρχικά στο μήνυμά του ο Σαρλ Μισέλ στο Twitter προσθέτοντας ότι «στεκόμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με τον λαό του».

Ο Σαρλ Μισέλ συμπλήρωσε ότι «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο. Η τραγωδία που εκτυλίσσεται έχει πολλές συνέπειες για την Ευρώπη. Γι' αυτό συγκαλώ ένα έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να καθοριστεί μια κοινή θέση και μια σαφή πορεία δράσης».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ΕΕ τριπλασιάζει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Την ίδια ώρα, η ΕΕ αναμένεται να τριπλασιάσει την ανθρωπιστική της βοήθεια για τους ευάλωτους αμάχους στη Γάζα εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. 

«Θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η υποστήριξη φτάνει σε όσους τη χρειάζονται», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά τη συνομιλία που είχε σήμερα με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών της με περιφερειακούς ηγέτες για τους άμαχους στη Γάζα που επλήγησαν από τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς. 

«Η Επιτροπή θα αυξήσει αμέσως το τρέχον κονδύλιο ανθρωπιστικής βοήθειας που προβλέπεται για τη Γάζα κατά 50 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό θα ανεβάσει το σύνολο σε περισσότερα από 75 εκατομμύρια ευρώ. Θα συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία με τον ΟΗΕ και τις υπηρεσίες του για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βοήθεια φτάνει σε όσους έχουν ανάγκη στη Λωρίδα της Γάζας. Η Επιτροπή υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται έναντι των τρομοκρατών της Χαμάς, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι θα παρέχεται υποστήριξη σε αθώους πολίτες στη Γάζα σε αυτό το πλαίσιο», τονίζει στην ανακοίνωση η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος για τη διαχείριση κρίσεων, Γιανς Λέναρτσιτς δήλωσε ότι «η  Επιτροπή κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να παρέχει ανθρωπιστική υποστήριξη στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτός ο τριπλασιασμός της ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι άμαχοι στη Γάζα μπορούν να εφοδιαστούν με τις βασικές ανάγκες που απαιτούνται. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ασφαλής και απεριόριστη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σοκολάτα σε κρίση: Τι συμβαίνει με τη Barry Callebaut - Ποιες οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά σοκολάτας

Διεθνή / Η σοκολάτα σε κρίση: Τι συμβαίνει με τη Barry Callebaut - Ποιες οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά

Η Barry Callebaut, η μεγαλύτερη εταιρεία χύμα σοκολάτας στον κόσμο, αντιμετωπίζει κρίση λόγω υψηλών τιμών κακάο, αλλαγών στη διοίκηση και διακοπών παραγωγής - Οι αποφάσεις της επηρεάζουν τι θα βρούμε στα ράφια σοκολάτας παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Η ιστορία της Ρουμέισα Οζτούρκ: Πώς η κυβέρνηση Τραμπ παρακολουθούσε φοιτητές - Η «Tiger Team»

Διεθνή / Η ιστορία της Ρουμέισα Οζτούρκ: Πώς η κυβέρνηση Τραμπ παρακολουθούσε φοιτητές

Η Τουρκάλα φοιτήτρια οδηγήθηκε βιαστικά σε ένα ανεπίσημο όχημα, χωρίς να έχει διαπράξει κανένα έγκλημα, σε μια υπόθεση που αποδείχθηκε προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Νέα επίθεση σε σκάφος ανοιχτά της Βενεζουέλας, «φόρτωμενο με ναρκωτικά» σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Νέα επίθεση σε σκάφος ανοιχτά της Βενεζουέλας, «φορτωμένο με ναρκωτικά» σύμφωνα με τον Τραμπ

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι το σκάφος ήταν «φορτωμένο με αρκετά ναρκωτικά για να σκοτώσουν 25 έως 50 χιλιάδες ανθρώπους» και άφησε να εννοηθεί πως κατευθυνόταν προς «αμερικανικό έδαφος»
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Το άγχος σε μικρή ηλικία σε επηρεάζει πολύ αργότερα» - Η αναφορά του στην πριγκίπισσα Νταϊάνα

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Το άγχος σε μικρή ηλικία σε επηρεάζει πολύ αργότερα» - Η αναφορά του στην πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μίλησε για τον χωρισμό των γονιών του, όταν εκείνος ήταν 8 ετών, αλλά και στο πώς προσπαθεί να μεγαλώνει τα παιδιά του μαζί με την Κέιτ
LIFO NEWSROOM