Γαλλία: 46χρονος πέθανε σε livestream με βία και εξευτελισμούς

Γαλλία: 46χρονος πέθανε σε livestream με βία και εξευτελισμούς Facebook Twitter
Ο 46χρονος Jean Pormanove εμφανιζόταν σε βίντεο όπου ήταν το θύμα σκληρής κακοποίησης και εξευτελισμών / Φωτογραφία: Facebook
0

Οι γαλλικές αρχές διερευνούν τον θάνατο ενός άνδρα κατά τη διάρκεια livestream στην πλατφόρμα Kick, όπου εμφανιζόταν συχνά να υφίσταται πράξεις βίας και εξευτελισμούς. 

Ο 46χρονος βρέθηκε νεκρός τη Δευτέρα στο χωριό Contes, βόρεια της Νίκαιας. Η εισαγγελία διέταξε ιατροδικαστική εξέταση και ξεκίνησε έρευνα.

Η υφυπουργός Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Τεχνολογίας της Γαλλίας Κλάρα Σαπά, δήλωσε ότι ο Ραφαέλ Γκράβεν, γνωστός διαδικτυακά ως Jean Pormanove, συμμετείχε τακτικά σε βίντεο στην πλατφόρμα, όπου δέχονταν σωματική κακοποίηση ή εξευτελισμό από «δημιουργούς περιεχομένου», μπροστά σε ζωντανό κοινό. «Ο θάνατος του Jean Pormanove και η βία που υπέστη είναι απολύτως φρικτά», έγραψε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Η Kick France ανακοίνωσε επίσης στο Χ ότι συνεργάζεται με τις αρχές και πραγματοποιεί εσωτερικό έλεγχο για το περιεχόμενο. «Η προτεραιότητά μας είναι να προστατεύουμε τους δημιουργούς και να διασφαλίζουμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον στην πλατφόρμα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «όλοι οι συν-δημιουργοί που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη μετάδοση έχουν αποκλειστεί εν αναμονή της έρευνας».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η Kick είναι πλατφόρμα ζωντανής ροής με έδρα την Αυστραλία, η οποία μοιράζεται τα έσοδα με τους δημιουργούς περιεχομένου.

Η Σαπά διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα, ότι έχει ενημερώσει τη ρυθμιστική αρχή Arcom για τα ψηφιακά και οπτικοακουστικά μέσα, και ότι υπέβαλε αναφορά στην πλατφόρμα Pharos, τον επίσημο κόμβο της Γαλλίας για την καταγγελία παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου. Η ίδια υπογράμμισε ότι ζήτησε εξηγήσεις από την Kick, προσθέτοντας: «Η ευθύνη των διαδικτυακών πλατφορμών για τη διάδοση παράνομου περιεχομένου δεν είναι προαιρετική· είναι ο νόμος».

Ο δικηγόρος ενός από τους δύο δημιουργούς που φαίνονται να κακοποιούν τον Pormanove, Γιασίν Σαντούνι, δήλωσε στο κανάλι BFM ότι ο άνδρας είχε καρδιολογικά προβλήματα και πως η βία στα βίντεο ήταν «σκηνοθετημένη». «Όλες αυτές οι σκηνές ήταν προσχεδιασμένες, ακολουθούσαν σενάριο», υποστήριξε.

Τα γαλλικά ΜΜΕ έχουν δημοσιεύσει αποσπάσματα από πολύωρες μεταδόσεις, όπου ο Pormanove φαίνεται να δέχεται χτυπήματα, ύβρεις, στραγγαλισμό, να τον λούζουν με μπογιά και λάδι, ακόμη και να δέχεται πυροβολισμούς με όπλο paintball.

Δεν έχει διευκρινιστεί από τα βίντεο αν ο ίδιος υπέβαλλε εθελοντικά τον εαυτό του σε αυτή τη βία ή αν εξαναγκαζόταν, ούτε εάν οι σκηνές ήταν πραγματικές ή προϊόν σκηνοθεσίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Με πληροφορίες από Reuters

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική αλλά διακριτική επίσκεψη αλ Σάρα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Διεθνή / Ιστορική αλλά διακριτική η επίσκεψη αλ Σαράα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Οι ΗΠΑ «επιτρέπουν στη Συρία να ξαναρχίσει τις δραστηριότητες της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός ως προς τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας»
LIFO NEWSROOM
Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διεθνή / Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόφαση έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τους ηλικιωμένους επιβάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην διαθέτουν ή να μην είναι σε θέση να χειρίζονται ένα smartphone
LIFO NEWSROOM
«Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Διεθνή / «Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Αυτή την περίοδο, οι θαυμαστές του ριάλιτι παρακολουθούν με αγωνία τη στιγμή που τα μικρά, τα οποία εκκολάφθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα επιχειρήσουν την πρώτη τους πτήση
LIFO NEWSROOM
Ανάσα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Διεθνή / «Ανάσα» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Οι δικαστές αρνήθηκαν να εξετάσουν υπόθεση που θα μπορούσε να ακυρώσει τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων, διατηρώντας σε ισχύ το ιστορικό προηγούμενο του 2015
LIFO NEWSROOM